Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
TLS arcfelismerés BearSSL Harold T. Martin III Trend Micro NATO Investigatory Powers Act Microsoft NSA Genfi Konvenció PayPal USB nyílt forráskódú szoftver Egyesült Államok MalwareHunterTeam ESET választások Linux kiberbiztonsági stratégia Amazon s2n Google Play bizalmas dokumentumok Ausztrália kiberbűnözés OpenSSL TLS SNI Human Rights Watch e-ügyintézés DuckDuckGo GRU
 2018. május 02. 10:40

Az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) nyilvánosságra hozta az Európai Bizottság online dezinformációk kezelésére irányuló javaslatainak véleményezését, amelyet a NIS (Network and Information Security) szempontjából készítettek el.

Bővebben

Az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) nyilvánosságra hozta az Európai Bizottság online dezinformációk kezelésére irányuló javaslatainak véleményezését, amelyet a NIS (Network and Information Security) szempontjából készítettek el. Az ENISA többek között javasolja a mesterséges intelligencia felhasználását az online dezinformációs kampányok és az ehhez kapcsolódó káros online tevékenységek (pl.: spammelés) detektálásához. Úgy vélik a közösségi médiaszolgáltatóknak a felhasználói bizalom növeléséhez fontolóra kellene venniük a dezinformációs elemzéseik eredményeinek nyilvánosságra hozatalát. Javasolják egyedi szignatúrák alkalmazását a hírekben, azok eredetiségének igazolásához, valamint indítványozzák egy olyan stratégia kidolgozását is, amely szerint a hamis híreket terjesztő weboldalak üzemeltetőit gazdasági retorziók érhetik.

(www.enisa.europa.eu)
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb