Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
digitalizációs projekt Guri Hollandia The Information GoBrut jelszavak kibervédelmi szervezet terrorizmus ZDNet SIEM VFEmail Dashlane CSIRT kibertámadás BIND CheckPoint törvénymódosítási tervezet zsarolóvírus HauteLook MalwareHunterTeam CrowdStrike kiberkémkedés VirusTotal online propaganda EyeEm COPPA Ubiquiti Darknet Independent Security Evaluators Galois
 2018. március 28. 11:30

A Google közleményben tudatta, hogy áttér a "mobil-first" indexelésre, ami azt jelenti, hogy immár a weboldalak mobil verzióját részesíti előnyben az indexelés során.

Bővebben

A Google közleményben tudatta, hogy áttér a „mobil-first" indexelésre, ami azt jelenti, hogy immár a weboldalak mobil verzióját részesíti előnyben az indexelés során. Az eredeti keresési algoritmusban először a 2010-es évek elején eszközölt változtatást a cég, amikor bevezették a „mobilbarát" címkéket, majd egy évvel később már lényeges módosítás jött, amikortól a Google már különböző találatokat jelenített meg a hagyományos PC-n, valamint a mobil platformon netezőknek. A cég azonban – a mostani változtatással is – kinyilvánította szándékát, hogy nem kíván két külön indexet vezetni a weboldalakról, és figyelembe véve a felhasználók internetezési szokásainak a mobil eszközökre való áttérését, indokoltnak tartja a mobil tartalmak preferálását. Hozzáteszik azonban, hogy tartalmi eltérés esetén, amennyiben az asztali változat az adott keresési paraméterek alapján relevánsabb találatot jelent vagy a mobil verziónál gyorsabban töltődik, továbbra is az kerül megjelenítésre.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb