Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Modlishka Trend Micro ENSZ WannaCry ISAC meghallgatás Google hirdetési azonosító adatszivárgás Kína India sérülékenység online propaganda WolfSSL Pentagon Governikus Autent SDK Hollandia Bloomberg Csehország álhírek router In Our Sites személyes adatok védelme ICDS sérülékenység vizsgálat Zurich The Shadow Brokers TLS malware DAFTA DuckDuckGo
 2018. március 28. 11:30

A Google közleményben tudatta, hogy áttér a "mobil-first" indexelésre, ami azt jelenti, hogy immár a weboldalak mobil verzióját részesíti előnyben az indexelés során.

Bővebben

A Google közleményben tudatta, hogy áttér a „mobil-first" indexelésre, ami azt jelenti, hogy immár a weboldalak mobil verzióját részesíti előnyben az indexelés során. Az eredeti keresési algoritmusban először a 2010-es évek elején eszközölt változtatást a cég, amikor bevezették a „mobilbarát" címkéket, majd egy évvel később már lényeges módosítás jött, amikortól a Google már különböző találatokat jelenített meg a hagyományos PC-n, valamint a mobil platformon netezőknek. A cég azonban – a mostani változtatással is – kinyilvánította szándékát, hogy nem kíván két külön indexet vezetni a weboldalakról, és figyelembe véve a felhasználók internetezési szokásainak a mobil eszközökre való áttérését, indokoltnak tartja a mobil tartalmak preferálását. Hozzáteszik azonban, hogy tartalmi eltérés esetén, amennyiben az asztali változat az adott keresési paraméterek alapján relevánsabb találatot jelent vagy a mobil verziónál gyorsabban töltődik, továbbra is az kerül megjelenítésre.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb