Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Guri APT FSB backdoor LCG Kit mobil Ubiquiti CCTI kibertámadás irányelv Dream Market Adobe Cobalt Strike CDU Gnosticplayers Bugcrowd Egyesült Államok kiberkémkedés CyberLens légi közlekedés NCSA KeePass Check Point NSDC KLM JetStar HauteLook ExNCS2019 nyílt forráskódú szoftver FireEye
 2018. április 19. 10:24

A Localblox nevű, profilalkotással foglalkozó amerikai cég mintegy 48 millió, weboldalakról és különböző közösségi platformokról (többek között Facebook, LinkedIn, Twitter) származó személyes adatot szivárogtatott ki – adja hírül a ZDNet.

Bővebben

A Localblox nevű, profilalkotással foglalkozó amerikai cég mintegy 48 millió, weboldalakról és különböző közösségi platformokról (többek között Facebook, LinkedIn, Twitter) származó személyes adatot szivárogtatott ki – adja hírül a ZDNet. A bárki számára hozzáférhető Amazon tárhelyen „felejtett” 1.2 terabyte méretű fájlra a jól ismert biztonsági szakember – és az UpGuard vezetője – Chris Vickery talált rá, aki szerint az adatok jelszóval sem voltak védve. A felfedezés után azonnal felvette a kapcsolatot a céggel, akik néhány órával később már elérhetetlenné is tették az állományt. Az eset komoly adatvédelmi aggályokat vet fel, mivel a Localbox által épített adatbázis olyan érzékeny, személyazonosításra is alkalmas információkat tartalmaz, mint például nevek, postai címek, munkahelyi és családi információk, melyeket a cég a felhasználók tudta és hozzájárulása nélkül gyűjt. Az UpGuard által az incidensről készített jelentésben Vickery úgy fogalmaz, hogy azok „háromdimenziós képet” festenek minden érintett személyről, amelyek kapcsán az a gyanú is felmerült, hogy az adatok nem csupán publikus forrásból származhattak.

www.zdnet.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb