Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
SBI Ripple Asia biztonsági esemény Stuxnet 2.0 törvény Cyclane átláthatósági jelentés Office Customs and Excise Act 2018 automatizált szövegfeldolgozás iPhone Oesterreichische Kontrollbank Youtube IFG Money Tap USB malware Android e-ügyintézés SecurityWeek USA Törökország fenyegetés Google+ Telebots incidensek Oroszország összefoglaló Operation_Shaheen kémkedés Global Threat Index
 január 16. 15:55

Jordan Evan Bloom, egy kanadai férfi azért áll bíróság elé, mert olyan weboldalt üzemeltetett (leakedsource.com), amelyen érzékeny személyes információkat, többek között e-mail címeket és jelszavakat tárolt és árult.

Bővebben

Jordan Evan Bloom, egy kanadai férfi azért áll bíróság elé, mert olyan weboldalt üzemeltetett (leakedsource.com), amelyen érzékeny személyes információkat, többek között e-mail címeket és jelszavakat tárolt és árult. Ezek a – közel 3 milliárd felhasználói fiókra vonatkozó – személyes adatok más nagy adatszivárgási incidensekből (pl.: LinkedIn, Ashley Madison) származtak, amelyeket felhasználva a vád szerint mintegy 247 000 kanadai dollár (~50 millió forint) haszonra tett szert. A hatóságok felhívták arra a figyelmet, hogy a korábbi szivárgásokból származó felhasználói adatok továbbra is használhatóak lehetnek, amennyiben a szivárgásban érintett felhasználó ugyanazt a felhasználónév és jelszó párost használta más oldalakon is. Az akció nemzetközi összefogással, a holland rendőrség és az FBI közreműködésével zajlott.

www.securityweek.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb