Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
frissítés DNS Zero-knowledge proof nyomkövetés elleni védelem adatbiztonság MitM PDF oktatás V4 Lengyelország FireEye elemzés Apple App Store böngésző bővítmény Google ENSZ fenyegetés felderítés VFEmail FDD DPI e-Személyi kémkedés kiberkémkedés Ukrajna kétfaktoros autentikáció CoffeeMeetsBagel Oroszország USA MyFitnessPal NCSA
 2018. április 25. 08:56

Amerikai kutatók kidolgoztak egy új algoritmust, amely képes felismerni a szexuális ragadozókat az online csevegő felületeken – írja a Bleeping Computer.

Bővebben

Amerikai kutatók kidolgoztak egy új algoritmust, amely képes felismerni a szexuális ragadozókat az online csevegő felületeken – írja a Bleeping Computer. Várhatóan az év végére el is készülhet az ezen alapuló eszköz, a Chat Analysis Triage Tool (CATT), amely támogathatja a bűnüldöző hatóságok munkáját a szexuális bűnözők utáni nyomozások során. Az algoritmus létrehozásához 107 online beszélgetésből több, mint 4 300 üzenetet dolgoztak fel, melyek résztvevői elítélt zaklatók voltak. Ezek elemzését követően képesek voltak az általuk használt szavak között ismétlődéseket azonosítani, emellett olyan jellemző módszereket is feltártak, mint az „önfeltárulkozás”, melynek során az áldozat bizalmát valamilyen negatív személyes történet megosztásával igyekeznek elnyerni. Az eszköz emellett képes megbecsülni, hogy a támadó milyen valószínűséggel próbál meg fizikai kapcsolatba lépni áldozatával, valamint az általa használt nyelvezet segítségével a személy korát is képes lehet megállapítani.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb