Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
EU jelentés szerzői jog választások Super Micro Belgium automatizált szövegfeldolgozás Cyclane DDE törvény alkalmazás biztonság LinkedIn alkalmazás Izrael Darknet Coinhive Operation_Shaheen VirusTotal Supermicro ThousandEyes RPKI Europol SAP kiberbiztonsági stratégia IRA Open Data Initiative MSS Google Maps eIDAS Emotet
 április 25. 08:56

Amerikai kutatók kidolgoztak egy új algoritmust, amely képes felismerni a szexuális ragadozókat az online csevegő felületeken – írja a Bleeping Computer.

Bővebben

Amerikai kutatók kidolgoztak egy új algoritmust, amely képes felismerni a szexuális ragadozókat az online csevegő felületeken – írja a Bleeping Computer. Várhatóan az év végére el is készülhet az ezen alapuló eszköz, a Chat Analysis Triage Tool (CATT), amely támogathatja a bűnüldöző hatóságok munkáját a szexuális bűnözők utáni nyomozások során. Az algoritmus létrehozásához 107 online beszélgetésből több, mint 4 300 üzenetet dolgoztak fel, melyek résztvevői elítélt zaklatók voltak. Ezek elemzését követően képesek voltak az általuk használt szavak között ismétlődéseket azonosítani, emellett olyan jellemző módszereket is feltártak, mint az „önfeltárulkozás”, melynek során az áldozat bizalmát valamilyen negatív személyes történet megosztásával igyekeznek elnyerni. Az eszköz emellett képes megbecsülni, hogy a támadó milyen valószínűséggel próbál meg fizikai kapcsolatba lépni áldozatával, valamint az általa használt nyelvezet segítségével a személy korát is képes lehet megállapítani.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb