Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
fenyegetés ESET IDF SBI Ripple Asia atomerőmű Sir Timothy Berners-Lee Hezbollah hardverkulcs Belgacom kiberbűnözés USA költségvetés Yubico közösségi média kémkedés bizalmi szolgáltatók alkalmazás biztonság IOCTA Németország kiberbiztonsági stratégia Proximus Izrael USB kritikus infrastruktúrák Zitis Trend Micro Cyber Threat Alliance Stuxnet Adobe IRA
 február 05. 14:23

A japán hatóságok egy héttel azt követően vonták vizsgálat alá a tokiói központú virtuális pénzváltó céget, hogy mintegy 530 millió dollárnyi értékű 'NEM' kriptovalutát tulajdonítottak el tőlük.

Bővebben

A japán hatóságok egy héttel azt követően vonták vizsgálat alá a tokiói központú virtuális pénzváltó céget, hogy mintegy 530 millió dollárnyi értékű 'NEM' kriptovalutát tulajdonítottak el tőlük. A kutatást a japán pénzügyi szabályozó szerv FSA (Financial Services Agency) munkatársai végezték a Coincheck székházában, Taro Aso pénzügyminiszter szerint a helyszíni vizsgálatra az ügyfelek vagyonának biztosítása miatt volt szükség. A hiatal szerint a Coincheck mulasztott a biztonsági előírások terén, és emiatt sérülékennyé vált a január 26-án történt adatlopással szemben. Az FSA február 13-ig adott határidőt a cégnek, hogy kivizsgálják az eseményt és meghozzák a megfelelő védekező intézkedéseket. A vállalat válaszában arról biztosította a hatóságot, hogy mind a 260 000 érintett ügyfelét kártalanítja, hivatalos valutában (jen), összesen 422 millió dollár értékben.

www.securityweek.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb