Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
kétfaktoros autentikáció GDPR.eu kibertámadás Mojeek Turla ZTE hadsereg NATO Nardello & Co. fenyegetés GnuTLS Viber Telegram disassembler HTTPS útmutató GitHub Android Pentagon alkalmazás CoreTLS Zurich ICDS együttműködés MFA Norvégia fejlesztés NCSC Dragonfly Hollandia
 2018. február 05. 14:23

A japán hatóságok egy héttel azt követően vonták vizsgálat alá a tokiói központú virtuális pénzváltó céget, hogy mintegy 530 millió dollárnyi értékű 'NEM' kriptovalutát tulajdonítottak el tőlük.

Bővebben

A japán hatóságok egy héttel azt követően vonták vizsgálat alá a tokiói központú virtuális pénzváltó céget, hogy mintegy 530 millió dollárnyi értékű 'NEM' kriptovalutát tulajdonítottak el tőlük. A kutatást a japán pénzügyi szabályozó szerv FSA (Financial Services Agency) munkatársai végezték a Coincheck székházában, Taro Aso pénzügyminiszter szerint a helyszíni vizsgálatra az ügyfelek vagyonának biztosítása miatt volt szükség. A hiatal szerint a Coincheck mulasztott a biztonsági előírások terén, és emiatt sérülékennyé vált a január 26-án történt adatlopással szemben. Az FSA február 13-ig adott határidőt a cégnek, hogy kivizsgálják az eseményt és meghozzák a megfelelő védekező intézkedéseket. A vállalat válaszában arról biztosította a hatóságot, hogy mind a 260 000 érintett ügyfelét kártalanítja, hivatalos valutában (jen), összesen 422 millió dollár értékben.

www.securityweek.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb