Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
HTTPS Stuxshop biometrikus azonosítás McAfee IT biztonság szabályok kétfaktoros autentikáció F5 Networks kiberbűnözés Egyesült Államok Toyota gitignore GDPR Olaszország bug bounty álhírek Best Pack Exploit Kit Ausztrália Windows Insider Program Zero-knowledge proof Google Play MalwareHunterTeam Duqu Cybereason gyakorlat Adobe Chrome Windows LockerGoga CIR
 2018. május 07. 13:34

A Pentagon kiberhadviselési egysége, a Cyber Command múlt hét pénteken - ünnepélyes keretek között - vált független katonai parancsnoksággá, melynek élére Paul Nakasone parancsnok került kinevezésre.

Bővebben

A Pentagon kiberhadviselési egysége, a Cyber Command független katonai parancsnoksággá vált, melynek élére Paul Nakasone parancsnok került kinevezésre, aki egyúttal az NSA irányítását is átveszi. A szervezeti struktúraváltozás egy Integrált Kiber Központ létrehozására való felkészülés jegyében történt, ami az Egyesült Államok és a szövetséges nemzetek számára lehetővé fogja tenni a kibertámadásokra adott összehangolt válaszokat. Az új vezetéssel szigorodás várható az USA online fenyegetésekkel szembeni fellépésben, ugyanis Nakasone – egy márciusi meghallgatáskor tett nyilatkozata alapján – agresszívabb ellenintézkedéseket kíván tenni, függetlenül a támadások származási helyétől.

(www.engadget.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb