Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
EU Swisscows Dél-Korea PayPal Digi GCSB SINET Silence Izrael Reddit protokoll China Telecom Linux GRU Emotet X-Agent Shodan online propaganda rendelettervezet RaaS WannaMine Cambridge Analytica kiberbiztonság kibervédelem CoAP törvényjavaslat személyes adatok védelme Diffie-Hellman Unbubble ZDNet
 május 07. 13:34

A Pentagon kiberhadviselési egysége, a Cyber Command múlt hét pénteken - ünnepélyes keretek között - vált független katonai parancsnoksággá, melynek élére Paul Nakasone parancsnok került kinevezésre.

Bővebben

A Pentagon kiberhadviselési egysége, a Cyber Command független katonai parancsnoksággá vált, melynek élére Paul Nakasone parancsnok került kinevezésre, aki egyúttal az NSA irányítását is átveszi. A szervezeti struktúraváltozás egy Integrált Kiber Központ létrehozására való felkészülés jegyében történt, ami az Egyesült Államok és a szövetséges nemzetek számára lehetővé fogja tenni a kibertámadásokra adott összehangolt válaszokat. Az új vezetéssel szigorodás várható az USA online fenyegetésekkel szembeni fellépésben, ugyanis Nakasone – egy márciusi meghallgatáskor tett nyilatkozata alapján – agresszívabb ellenintézkedéseket kíván tenni, függetlenül a támadások származási helyétől.

(www.engadget.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb