Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Avanan VPN Apple Pay Cash PoC Bitkom PhishPoint javaslat Franciaország hibrid háború Europol WebKit VISA Google Play port scan malware Svédország TechCrunch Zelle tanulmány Yandex törvényjavaslat Apophis Squad SharePoint SWIFT konferencia Shodan TSSR HatMan TRISIS Associated Press
 május 07. 13:34

A Pentagon kiberhadviselési egysége, a Cyber Command múlt hét pénteken - ünnepélyes keretek között - vált független katonai parancsnoksággá, melynek élére Paul Nakasone parancsnok került kinevezésre.

Bővebben

A Pentagon kiberhadviselési egysége, a Cyber Command független katonai parancsnoksággá vált, melynek élére Paul Nakasone parancsnok került kinevezésre, aki egyúttal az NSA irányítását is átveszi. A szervezeti struktúraváltozás egy Integrált Kiber Központ létrehozására való felkészülés jegyében történt, ami az Egyesült Államok és a szövetséges nemzetek számára lehetővé fogja tenni a kibertámadásokra adott összehangolt válaszokat. Az új vezetéssel szigorodás várható az USA online fenyegetésekkel szembeni fellépésben, ugyanis Nakasone – egy márciusi meghallgatáskor tett nyilatkozata alapján – agresszívabb ellenintézkedéseket kíván tenni, függetlenül a támadások származási helyétől.

(www.engadget.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb