Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
frissítés Telegram tanulmány Sisyphus CIR Kaspersky Safe Kids útmutató Csehország spam Petro Rabigh Google Play biztonsági eszköz Zero-knowledge proof NCCIC geofence káros kód ausztrál parlament FSB Swiss Post Galois Darknet Angler IBM Palo Alto CrowdStrike Motherboard Kína Venezuela F5 Networks Sea Turtle Ausztrália
 2018. január 19. 11:50

Az ENISA új tanulmányában az uniós tagállamok infokommunikációs technológiai (ICT) termékek esetében alkalmazott biztonsági minősítési eljárásait vizsgálta, összehasonlítva azokat egyes EU-n kívüli országok gyakorlataival.

Bővebben

Az ENISA új tanulmányában az uniós tagállamok infokommunikációs technológiai (ICT) termékek esetében alkalmazott biztonsági minősítési eljárásait vizsgálta, összehasonlítva azokat egyes EU-n kívüli országok gyakorlataival. Az ügynökség vezetője szerint az elemzés fontos jellegzetességeket tárt fel, amelyek hozzájárulhatnak egy egységes, európai szintű keretrendszer megalkotásához. Minderre egyre nagyobb az igény, ugyanis a technológiai piac ugrásszerű bővülése miatt a biztonság terén sok egyenlőtlenség tapasztalható, a tagállamok egyéni szabályozási kezdeményezései pedig csak tovább növelik a töredezettséget. A tanulmány arra a megállapításra jut, hogy a tanúsítvány kibocsátó szervezetek üzleti és jogi szempontból az adott tagországhoz igazodnak és az adott régió szabályozási jellegzetességeit tükrözik.

www.enisa.europa.eu
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb