Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
NIS Mondelez Telegram DNS Lets Encrypt Bitcoin internet szolgáltatók Whatapp PIT Oroszország EDNS Fotolog online propaganda Independent Security Evaluators FBI APT39 KeePass informatikai tesztüzem FireEye GitHub GDPR.eu GPS Shodan GDPR NATO Németország Firefox Viber LastPass adathalászat
 2018. január 19. 11:50

Az ENISA új tanulmányában az uniós tagállamok infokommunikációs technológiai (ICT) termékek esetében alkalmazott biztonsági minősítési eljárásait vizsgálta, összehasonlítva azokat egyes EU-n kívüli országok gyakorlataival.

Bővebben

Az ENISA új tanulmányában az uniós tagállamok infokommunikációs technológiai (ICT) termékek esetében alkalmazott biztonsági minősítési eljárásait vizsgálta, összehasonlítva azokat egyes EU-n kívüli országok gyakorlataival. Az ügynökség vezetője szerint az elemzés fontos jellegzetességeket tárt fel, amelyek hozzájárulhatnak egy egységes, európai szintű keretrendszer megalkotásához. Minderre egyre nagyobb az igény, ugyanis a technológiai piac ugrásszerű bővülése miatt a biztonság terén sok egyenlőtlenség tapasztalható, a tagállamok egyéni szabályozási kezdeményezései pedig csak tovább növelik a töredezettséget. A tanulmány arra a megállapításra jut, hogy a tanúsítvány kibocsátó szervezetek üzleti és jogi szempontból az adott tagországhoz igazodnak és az adott régió szabályozási jellegzetességeit tükrözik.

www.enisa.europa.eu
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb