Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
FSB petíció TLS Zitis figyelmeztetés GhostMiner BSI Bloomberg APT British Airways DNS feloldás Facebook Triton/TriSIS IoT VeriPol NAT költségvetés CVE konferencia e-Személyi átláthatósági jelentés OpenSSL Stuxnet 2.0 Pikinis Gamaredon Diffie-Hellman Eternal Red Accessibility The_White_Company e-ügyintézés
 január 19. 11:50

Az ENISA új tanulmányában az uniós tagállamok infokommunikációs technológiai (ICT) termékek esetében alkalmazott biztonsági minősítési eljárásait vizsgálta, összehasonlítva azokat egyes EU-n kívüli országok gyakorlataival.

Bővebben

Az ENISA új tanulmányában az uniós tagállamok infokommunikációs technológiai (ICT) termékek esetében alkalmazott biztonsági minősítési eljárásait vizsgálta, összehasonlítva azokat egyes EU-n kívüli országok gyakorlataival. Az ügynökség vezetője szerint az elemzés fontos jellegzetességeket tárt fel, amelyek hozzájárulhatnak egy egységes, európai szintű keretrendszer megalkotásához. Minderre egyre nagyobb az igény, ugyanis a technológiai piac ugrásszerű bővülése miatt a biztonság terén sok egyenlőtlenség tapasztalható, a tagállamok egyéni szabályozási kezdeményezései pedig csak tovább növelik a töredezettséget. A tanulmány arra a megállapításra jut, hogy a tanúsítvány kibocsátó szervezetek üzleti és jogi szempontból az adott tagországhoz igazodnak és az adott régió szabályozási jellegzetességeit tükrözik.

www.enisa.europa.eu
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb