Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ECDIS Európai Unió EU FSB Cellebrite Microsoft GrayShift 4G/LTE katonai adatok kriptovaluta Steam EUROPOL 5G Firefox Tesztpilóta Észak-Korea Csehország véletlenszám-generátor EDA Sérülékenység Project Maven adatmegosztás útmutató NCSC Toka FBI HART megfigyelés Ether Bitcoin közösségi média
 május 14. 12:11

A törvényhozók levélben kértek tájékoztatást arról, hogy a cég Echo Dot nevű, személyi asszisztens funkcióval bíró okoshangszórójának gyerekeknek szánt verziója gyűjt-e adatokat a gyermekekről.

Bővebben

A törvényhozók levélben kértek tájékoztatást arról, hogy a cég Echo Dot nevű, személyi asszisztens funkcióval bíró okoshangszórójának gyerekeknek szánt verziója gyűjt-e adatokat a gyermekekről, és azt megosztják-e harmadik féllel, valamint arra is kíváncsiak voltak, hogy az eszköz fejlesztése során egyeztettek-e kis- és fiatalkorúaknak készült szoftverekre specializálódott alkalmazásfejlesztési szakértőkkel. Az Amazon a CNET-nek tett válasznyilatkozatában reagált néhány kérdésre. Eszerint a cég komolyan veszi a magánélet védelmét, így a rendszer csak adott hangutasítás elhangzásakor kezd rögzíteni, ráadásul a szülők ezt ki is kapcsolhatják egy gombnyomással. Emellett képesek törölni is a gyermekekről készült hangfelvételeket az eszközről és a szerverekről egyaránt, amikhez a vállalaton kívül más nem férhet hozzá. A nyilatkozatban az is kifejtésre került, hogy a cég a gyermekek online adatvédelméről szóló törvénynek (Children's Online Privacy Protection Act) is megfelel. Josh Golin, a Campaign for a Commercial-Free Childhood csoport ügyvezető igazgatója szerint a válasz ennek ellenére nem kielégítő, az eszközt pedig egy újabb felesleges, potenciálisan káros terméknek tartja, aminek a célja, hogy a gyermekek függővé váljanak a használatától. Az Amazonnak június 1-ig az összes feltett kérdésre válasszal kell szolgálnia.

(www.engadget.com)
Kevesebb
Hasonló hírek
 május 23. 10:00

Az American Civil Liberties Union (ACLU) jelentése szerint a tech óriás az „Amazon Rekognition” nevű, mélytanuláson alapuló arcfelismerő rendszerét aktívan értékesíti bűnüldöző szervek számára.

Bővebben

Az American Civil Liberties Union (ACLU) jelentése szerint a tech óriás az „Amazon Rekognition” nevű, mélytanuláson alapuló arcfelismerő rendszerét aktívan értékesíti bűnüldöző szervek számára. A szervezet tavaly fedezte fel – az egyébként már 2016 óta működő – szolgáltatást, amelynek két ügyfélét sikerült azonosítania, az orlandói rendőrséget, és a Washington Megyei Seriffhivatalt. Ezt követően az információs szabadságáról szóló amerikai törvény (Freedom Of Information Act – FOIA) érvényesítésével sikerült hozzáférniük a szervek, és az Amazon közötti írásbeli kommunikációhoz, amelyből többek között kiderült, hogy a vállalat nagy energiákat fektet a szolgáltatás népszerűsítésébe. Az ACLU a magánszférára nézve komoly veszélyként értékeli a rendszert, és tart annak ugrásszerű elterjedésétől, tekintve az alacsony költségét (csupán havi néhányszor tíz dollár), és az Amazon márkaerejét. A szervezet ezzel kapcsolatban közvetlenül megkereste a tech óriást, azonban a válasz mindössze a weboldal szövegezésének módosítása volt, így jelenleg a promóciós szövegben az eltűnt személyek, vagy például hírességek azonosítását tüntetik fel. Az ACLU most Jeff Bezos-nak címzett nyílt levéllel, valamint petíció indításával próbálkozik.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb