Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Pluto autóipar gitignore hálózati forgalom lehallgatása ENSZ ujjlenyomat szavazórendszer hoax IBM DSLink HKCrypt ICS Android elemzés Flame Trend Micro ZDNet RAM-kezelés Creep Exploit Kit MalwareHunterTeam HOYA DNS IT biztonság cenzúra gyakorlat Stuxshop kibertámadás titkosítás Cisco Intune
 2018. január 16. 08:44

Az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) elkészítette a 2017-es év kibereseményeinek értékelését.

Bővebben

Az Európai Uniós Hálózat- és Információbiztonsági Ügynökség (ENISA) elkészítette a 2017-es év kibereseményeinek értékelését, amely a fenyegetéseken és a kockázatokon kívül a kibertámadások elleni küzdelem eredményeit is összesíti, kiemelve például a bűnüldöző szervek és a kormányok "Darkweb" elleni fellépését. A beszámolóban kiberbűnözői bevételforrásokkal, kibertámadásokkal és a fenyegető csoportok, valamint a támadásokra felhasznált infrastruktúrák változásával is foglalkoznak. Az ENISA idén célul tűzte ki, hogy – az immár hatodik alkalommal – elkészülő éves jelentése ezúttal olvasmányosabb legyen, hogy ne csak az iparág szakemberei számára legyen értelmezhető. Emellett elindították az etl.enisa.europa.eu címen elérhető weboldalt, amelyen 2017 legkiemeltebb internetes fenyegetéseiről, trendjeiről, valamint ezek figyelembevételével javasolt szabályozási, üzleti, oktatási és kutatási ajánlásokról található információ az ENISA/EU döntéshozók számára.

(www.enisa.europa.eu)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb