Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
adatvédelem kiberbiztonság DataCamp Németország MyFitnessPal anti-phishing Vietnám tiltás Android ujjlenyomat IoT digitalizációs projekt IRC etikai normák FDD BIND Adobe Reader Ausztrália CheckPoint Trump HTTPS LCG Kit Rodriguez threat intelligence ICS biometrikus azonosítás ExNCS2019 ZDNet rdesktop törvénymódosítás
 2018. március 02. 12:37

Az Európai Bizottság új ajánlásokat tett közzé, melyben előírja az internetes vállalatok számára, hogy egy illegális tartalomra vonatkozó bejelentést követően egy órán belül kerüljön eltávolításra az adott tartalom, legyen az terrortámadással, erőszakos tevékenységekkel, gyűlöletbeszéddel, kiskorúak szexuális zaklatásával, hamisított termékek forgalmazásával vagy szerzői jogok megsértésével kapcsolatos.

Bővebben

Az Európai Bizottság új ajánlásokat tett közzé, melyben előírja az internetes vállalatok számára, hogy egy illegális tartalomra vonatkozó bejelentést követően egy órán belül kerüljön eltávolításra az adott tartalom, legyen az terrortámadással, erőszakos tevékenységekkel, gyűlöletbeszéddel, kiskorúak szexuális zaklatásával, hamisított termékek forgalmazásával vagy szerzői jogok megsértésével kapcsolatos. Az ajánlás elsősorban az olyan közösségi média óriások főbb szolgáltatásaira vonatkozik, melyek napi szinten kitettek a terrorizmus propaganda tevékenységének, mint például a Facebook, a Youtube és a Twitter. A médiavállalatok eddig elért eredményeinek elismerése mellett az EB egyértelművé tette, hogy készek jogszabályban rögzíteni az elvárásokat, amennyiben a vállalatok nem tesznek eleget a követelményeknek. A megfelelés biztosításához olyan automatikus detektáló rendszerek használatát javasolja a Bizottság, mely képes az illegális tartalmak azonnali azonosítására, valamint a már egyszer eltávolított tartalmak újabb feltöltési kísérleteinek megakadályozására.

(www.securityaffairs.co)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb