Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Fotolog ENSZ titkosítás Adobe ColdFusion Investigatory Powers Act Europol Európai Tanács GHIDRA BIND NCCIC KeePass Wired USA Svájc CyberTrace NICT Adobe ISAC Egyesült Államok kibervédelmi ügynökség Linux Norvégia adathalászat GDPR.eu névfeloldás Citrix HTTPS VPN ISIS anti-phishing
 2018. május 02. 11:13

A McAfee számolt be a Lazarus Group (vagy más néven Hidden Cobra, Hastati Group vagy Group 77) által indított támadásokról, melyek során érzékeny adatokat igyekeznek megszerezni, mintegy 17 országban.

Bővebben

A McAfee számolt be a Lazarus Group (vagy más néven Hidden Cobra, Hastati Group vagy Group 77) által indított támadásokról, melyek során érzékeny adatokat igyekeznek megszerezni, mintegy 17 országban. A célpontok között kritikus rendszerek, szórakoztatóipari, pénzügyi, egészségügyi és telekommunikációs cégek is megtalálhatóak. Az „Operation GhostSecret”-nek keresztelt offenzíva nagyjából 2018. március közepén kezdődhetett török pénzügyi szervezetek elleni támadásokkal, melyek során korábban használt káros szoftvereket és egészen új variánsokat is bevetettek. A kutatók a támadó infrastruktúra egy részét már azonosították, például a bangkok-i Thammasat Egyetemhez tartozó IP címeket, amelyek miatt már felvették a kapcsolatot a thaiföldi kormánnyal.

www.bleepingcomputer.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb