Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Trump DPI Franciaország névfeloldás Linux Artsy BookMate Galois Adrian Bednarek szabvány DataCamp alkalmazás Kína Patch Tuesday törvény Opera bug bounty BRI adathalászat Fotolog Independent Security Evaluators Egyesült Államok e-szavazórendszer törvénymódosítási tervezet botnet Egyesült Királyság CERT Németország Adobe adatvédelem
 2018. április 26. 12:29

Az internetet szabályozó nonprofit szervezet, az Internet Society (IS) kiterjeszti a Mutually Agreed Norms for Routing Security (MANRS) kezdeményezést, amihez az autonóm rendszerek (AS) mellett immár az internet-forgalom cserélő pontok (IXP) is csatlakozhatnak.

Bővebben

Az internetet szabályozó nonprofit szervezet, az Internet Society (IS) kiterjeszti a Mutually Agreed Norms for Routing Security (MANRS) kezdeményezést, amihez az autonóm rendszerek (AS) mellett immár az internet-forgalom cserélő pontok (IXP) is csatlakozhatnak. A MANRS projektet 2014-ben indították el, azzal a céllal, hogy az internetes forgalomirányítást biztonságosabbá tegyék, mivel naponta több ezer incidens történik a forgalomirányítás hiányosságait kihasználó támadások miatt. A routing biztonságát nagyban korlátozza ugyanis, hogy az 1990-es években létrehozott BGP protokollt használják, amelynek megalkotásakor nem vették figyelembe a biztonsági szempontokat, azaz nincs mód a forgalom autentikusságának ellenőrzésére, amelynek kiküszöbölésére a MANRS 4 irányelvelv adaptálását javasolja. A kezdeti 9 után mára 56-ra bővült a tagok száma, ám még ez is csupán töredéke az interneten található, összesen közel 60 000 AS-nek. Mindazonáltal Andrei Robachevsky, az IS technológiai programigazgatója szerint nagyjából 7-800 további csatlakozó már jelentős biztonsági szint növekedést hozhatna globálisan. A mostani bővítéstől azt várják, hogy az IXP-k egyrészt – a különböző AS-ek összekötőjeként – technikai szinten hozzájárulnak a biztonsághoz, másrészt remélik, hogy a téma „nagyköveteiként” segítenek annak népszerűsítésében is.

www.securityweek.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb