Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
arcfelismerés ENISA Qwant Linux Trend Micro Europol e-ügyintézés APT28 Saipem meghallgatás NSA Sofacy hadsereg Ausztrália WolfSSL MFA Apple Google hirdetési azonosító UPnProxy választások Kaspersky In Our Sites Microsoft GDPR X-Agent NCSC Thaiföld Amazon s2n Apple CoreTLS Huawei
 2018. április 23. 08:31

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) múlt héten felhívást intézett az IoT eszközök magasabb szintű biztosítására szolgáló, új titkosítási szabványok létrehozása érdekében.

Bővebben

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) felhívást intézett az IoT eszközök magasabb szintű biztosítására szolgáló, új titkosítási szabványok létrehozása érdekében, az okos eszközök biztonságával kapcsolatban ugyanis komoly korlátozást jelent, hogy a titkosítási rendszereket jellemzően a nagyobb számítási kapacitással rendelkező környezetek (asztali számítógépek, szerverek) számára tervezték. A NIST által most közzétett "Submission Requirements and Evaluation Criteria for the Lightweight Cryptography Standardization Process" című tervezetben ismertetik a kriptográfiai eljárások könnyűsúlyú változatára vonatkozó javasolt követelményeket, amellyel kapcsolatban 45 napig várják az iparági szereplők visszajelzéseit. A véglegesített követelmények után vélhetően fél év áll majd rendelkezésre a konkrét szabványjavaslatok megtételére.

(www.infosecurity-magazine.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb