Tisztelt Látogató!

Az Ön által meglátogatott weboldal hamarosan megszüntetésre kerül.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet megújult honlapját az nki.gov.hu webcímen érheti el, ahol az Intézetre vonatkozó információk mellett hasznos IT-biztonsági anyagokat talál.
Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Europol Stuxnet Turla FireEye Norsk Hydro cURL elemzés TEMP.Veles CIR GOSSIPGIRL ASUS Dell SupportAssist Trend Micro Hackertámadás tracking cookies Kanada Németország Netflix Litvánia kriptográfia AZORult HOYA Szingapúr Oroszország OpEdNews Karoblis sérülékenységi adatbázis eSurv törvénymódosítás digitalizáció
 2018. április 23. 08:31

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) múlt héten felhívást intézett az IoT eszközök magasabb szintű biztosítására szolgáló, új titkosítási szabványok létrehozása érdekében.

Bővebben

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) felhívást intézett az IoT eszközök magasabb szintű biztosítására szolgáló, új titkosítási szabványok létrehozása érdekében, az okos eszközök biztonságával kapcsolatban ugyanis komoly korlátozást jelent, hogy a titkosítási rendszereket jellemzően a nagyobb számítási kapacitással rendelkező környezetek (asztali számítógépek, szerverek) számára tervezték. A NIST által most közzétett "Submission Requirements and Evaluation Criteria for the Lightweight Cryptography Standardization Process" című tervezetben ismertetik a kriptográfiai eljárások könnyűsúlyú változatára vonatkozó javasolt követelményeket, amellyel kapcsolatban 45 napig várják az iparági szereplők visszajelzéseit. A véglegesített követelmények után vélhetően fél év áll majd rendelkezésre a konkrét szabványjavaslatok megtételére.

(www.infosecurity-magazine.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb