Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Customs and Excise Act 2018 ENISA alkalmazás kritikus infrastruktúrák Office Australia Darknet e-ügyintézés malware Cyclane Inrupt Crysis/Dharma sérülékenység jelszavak állami trójai Global Threat Index kiberbiztonság Bankers Life összefoglaló Alipay hardverkulcs Adobe Franciaország dezinformáció cenzúra SAP bűnüldözés eIDAS VirusTotal Money Tap
 április 23. 08:31

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) múlt héten felhívást intézett az IoT eszközök magasabb szintű biztosítására szolgáló, új titkosítási szabványok létrehozása érdekében.

Bővebben

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) felhívást intézett az IoT eszközök magasabb szintű biztosítására szolgáló, új titkosítási szabványok létrehozása érdekében, az okos eszközök biztonságával kapcsolatban ugyanis komoly korlátozást jelent, hogy a titkosítási rendszereket jellemzően a nagyobb számítási kapacitással rendelkező környezetek (asztali számítógépek, szerverek) számára tervezték. A NIST által most közzétett "Submission Requirements and Evaluation Criteria for the Lightweight Cryptography Standardization Process" című tervezetben ismertetik a kriptográfiai eljárások könnyűsúlyú változatára vonatkozó javasolt követelményeket, amellyel kapcsolatban 45 napig várják az iparági szereplők visszajelzéseit. A véglegesített követelmények után vélhetően fél év áll majd rendelkezésre a konkrét szabványjavaslatok megtételére.

(www.infosecurity-magazine.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb