Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Mondelez Theodore Kramer Facebook Viber GDPR.eu Apple Pay FLUSH+RELOAD Akamai kiberhadviselés Egyesült Államok iPhone Turla mobil ENSZ Qwant SMB DNS hijacking SEC Consult kibervédelmi ügynökség petíció trendek DAFTA ajánlások felmérés NCISA álhírek Diffie-Hellman NotPetya választások Pentagon
 2018. február 01. 14:15

Az ENISA a kulcsfontosságú technológiai fejlesztésekről és azok biztonsági vonatkozásairól készített jelentést, melynek fő célja egy hivatkozási alap megteremtése a jövőbeli javaslatokhoz.

Bővebben

Az ENISA a kulcsfontosságú technológiai fejlesztésekről és azok biztonsági vonatkozásairól készített jelentést, melynek fő célja egy hivatkozási alap megteremtése a jövőbeli javaslatokhoz. Ennek érdekében áttekinti és azonosítja a technológia terén felmerülő főbb témaköröket és trendeket, úgy, mint az IoT, az autonóm rendszerek, az újgenerációs virtualizált infrastruktúrák (SDN, 5G), a virtuális és kiterjesztett valóság, az IoBNT (Internet of Bio-Nano things), a technológia hatása a társadalmakra, az MI és a robotika. Mindezek figyelembevételével a kiberbiztonsággal kapcsolatos lényeges aspektusok és kérdések is meghatározásra kerültek, amelyekkel az IT-biztonsági szakterületnek meg kell birkóznia. Eszerint fókuszba kell kerülnie - többek között - egy egységes tanúsítási rendszer kidolgozásának, a kibertérben végzett műveletek koordinálásának, a teljes technológiai életciklus biztonsági támogatásának, illetve például a végfelhasználók nagyobb bevonásának a biztonsági közösségbe.

www.enisa.europa.eu
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb