Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
CSU KLM alkalmazás biztonság adatgyűjtés FreeRDP GPS névfeloldás BIND Kaspersky Opera VirusTotal Facebook BookMate GitLab NATO jelszavak KeePass Európai Tanács DARPA informatikai tesztüzem nyomkövetés elleni védelem kriptográfia sérülékenység vizsgálat ENSZ ExNCS2019 ZDNet kiberhadviselés HauteLook NewsGuard Animoto
 2018. február 01. 14:15

Az ENISA a kulcsfontosságú technológiai fejlesztésekről és azok biztonsági vonatkozásairól készített jelentést, melynek fő célja egy hivatkozási alap megteremtése a jövőbeli javaslatokhoz.

Bővebben

Az ENISA a kulcsfontosságú technológiai fejlesztésekről és azok biztonsági vonatkozásairól készített jelentést, melynek fő célja egy hivatkozási alap megteremtése a jövőbeli javaslatokhoz. Ennek érdekében áttekinti és azonosítja a technológia terén felmerülő főbb témaköröket és trendeket, úgy, mint az IoT, az autonóm rendszerek, az újgenerációs virtualizált infrastruktúrák (SDN, 5G), a virtuális és kiterjesztett valóság, az IoBNT (Internet of Bio-Nano things), a technológia hatása a társadalmakra, az MI és a robotika. Mindezek figyelembevételével a kiberbiztonsággal kapcsolatos lényeges aspektusok és kérdések is meghatározásra kerültek, amelyekkel az IT-biztonsági szakterületnek meg kell birkóznia. Eszerint fókuszba kell kerülnie - többek között - egy egységes tanúsítási rendszer kidolgozásának, a kibertérben végzett műveletek koordinálásának, a teljes technológiai életciklus biztonsági támogatásának, illetve például a végfelhasználók nagyobb bevonásának a biztonsági közösségbe.

www.enisa.europa.eu
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb