Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
kiberkémkedés Ipar 4.0 NotPetya Genf kanton személyes adatok védelme NIS hírszerzés Gamaredon Svájc Group-IB EU NSS HTTP/QUIC backdoor Thaiföld Operation_Shaheen átláthatósági jelentés HTTPS Belgium Siemens EternalBlue választások Windows törvény Google Play Anti-Botnet Guide közösségi média Zitis jelentés online propaganda
 április 05. 11:40

Sir Julian King, az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosa a 2019-es európai választásokra való felkészülés jegyében egyértelmű stratégia létrehozását javasolja arra vonatkozóan, hogy a közösségi platformok miként működhetnek a politikai kampányok idején.

Bővebben

Sir Julian King, az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosa a 2019-es európai választásokra való felkészülés jegyében egyértelmű stratégia létrehozását javasolja arra vonatkozóan, hogy a közösségi platformok miként működhetnek a politikai kampányok idején. Ennek érdekében fontosnak tartja a politikai célú adatgyűjtés korlátozását és nagyobb átláthatóságot vár az internetes – kiemelten a szponzorált – tartalmak megjelenítéséhez használt belső algoritmusok terén. Hasonló szigorító törekvések világszerte megtalálhatók, például Franciaországban, ahol blokkolnák a kampányidőszakokban álhíreket terjesztő oldalakat. Malajziában már hatályba is lépett egy ilyen jogszabály, melynek értelmében az elkövetők 6 év börtönre büntethetők. A kritikusok szerint az ilyen jellegű törekvések veszélyeztethetik nem csupán a véleménynyilvánítás szabadságát, de a kiadói jogokat is – derült ki egy, az európai ombudsmanhoz benyújtott 13 oldalas beadványból. A HEC Paris kutatói ebben rámutatnak, hogy az EU nem rendelkezik olyan egységes módszerrel, amellyel képesek lennének megállapítani, hogy egy kiadvány tartalmaz-e dezinformációt avagy sem. 

(www.theguardian.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb