Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Firefox Fotolog elemzés Ukrajna DeclarativeNetRequest malware adatmegőrzés hadsereg ZDNet ENSZ AfD CrowdStrike mobil kibervédelmi ügynökség MSP NCSC adatszivárgás informatikai tesztüzem Medicall MitM webRequest Bundestag Huawei Instagram rendelet Chrome cenzúra Ausztrália VPN threat intelligence
 2018. április 05. 11:40

Sir Julian King, az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosa a 2019-es európai választásokra való felkészülés jegyében egyértelmű stratégia létrehozását javasolja arra vonatkozóan, hogy a közösségi platformok miként működhetnek a politikai kampányok idején.

Bővebben

Sir Julian King, az Európai Bizottság biztonsági unióért felelős biztosa a 2019-es európai választásokra való felkészülés jegyében egyértelmű stratégia létrehozását javasolja arra vonatkozóan, hogy a közösségi platformok miként működhetnek a politikai kampányok idején. Ennek érdekében fontosnak tartja a politikai célú adatgyűjtés korlátozását és nagyobb átláthatóságot vár az internetes – kiemelten a szponzorált – tartalmak megjelenítéséhez használt belső algoritmusok terén. Hasonló szigorító törekvések világszerte megtalálhatók, például Franciaországban, ahol blokkolnák a kampányidőszakokban álhíreket terjesztő oldalakat. Malajziában már hatályba is lépett egy ilyen jogszabály, melynek értelmében az elkövetők 6 év börtönre büntethetők. A kritikusok szerint az ilyen jellegű törekvések veszélyeztethetik nem csupán a véleménynyilvánítás szabadságát, de a kiadói jogokat is – derült ki egy, az európai ombudsmanhoz benyújtott 13 oldalas beadványból. A HEC Paris kutatói ebben rámutatnak, hogy az EU nem rendelkezik olyan egységes módszerrel, amellyel képesek lennének megállapítani, hogy egy kiadvány tartalmaz-e dezinformációt avagy sem. 

(www.theguardian.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb