Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
e-ügyintézés mobil bűnüldözési művelet TLS meghallgatás BGP káros alkalmazás FireEye Governikus Autent SDK titkosítás Global Threat Index HTTPS router Cyber National Mission Force tanulmány Eternal Red Belgium SINET CSDE Touch ID Pentagon Izrael Irán alkalmazás biztonság kiberkémkedés bizalmas dokumentumok rendelettervezet Darknet HTTP 3 DAFTA
 január 26. 10:55

Napjainkban egyre gyakoribb az adatok illetéktelenek számára való megismerése, a jelszavak újbóli felhasználása, illetve a gyenge jelszavak alkalmazása, ezért a felhasználói fiókok biztonságának növelése érdekében, a Reddit kétfaktoros azonosítással (2FA) plusz védelmi vonalat biztosít felhasználói számára

Bővebben

Napjainkban egyre gyakoribb az adatok illetéktelenek számára való megismerése, a jelszavak újbóli felhasználása, illetve a gyenge jelszavak alkalmazása, ezért a felhasználói fiókok biztonságának növelése érdekében, a Reddit kétfaktoros azonosítással (2FA) plusz védelmi vonalat biztosít felhasználói számára. A korábban már béta verzióban működő hitelesítés (2FA), most minden felhasználó számára elérhetővé vált, amelynek köszönhetően a felhasználóknak a Reddit fiókba történő belépése során jelszavukon kívül, egy mobil hitelesítési alkalmazásban megjelenő kódot is szükséges megadniuk. Ennek aktivitására a regisztrációt követően van lehetőség.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb