Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
SMAShiNG adatvédelem személyes adatok védelme alkalmazás biztonság DataCamp Zurich Közel-Kelet Palo Alto Ukrajna HTTPS biztonsági funkció alkalmazás Roskomnadzor PayPal Kína TLS SNI katonai adatok mobil API V4 rendelet CrowdStrike Viber RAPEX Fotolog The Information India Európai Tanács Edge NIS
 2017. április 23. 00:00
A kétlépcsős hitelesítés lassan szabványnak számít az online szolgáltatásoknál. Bővebben
A kétlépcsős hitelesítés lassan szabványnak számít az online szolgáltatásoknál. A svájci ETH kutatói kifejlesztettek egy új eljárást, amely nem igényel emberi interakciót. A ’Sound Proof’ egy intelligens algoritmus segítségével összehasonlítja két eszköz (például egy laptop, amelyen keresztül a szolgáltatást elérni kívánjuk és egy okostelefon) környezetéből származó zajokat, annak megállapítására, hogy ugyanabban a helyiségben tartózkodnak-e. Amennyiben igen, automatikusan autentikálja a felhasználót. www.heise.de
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb