Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
szavazás közlemény Ariane Assistance and Access Bill filter bubble Microsoft Irán router NCSC Genfi Konvenció The Shadow Brokers Apple pénzintézetek Zurich Hollandia adathalászat BIS Diffie-Hellman India NCISA Kína UPnP ENISA Google hirdetés Európai Unió DHS USB biometrikus azonosítás Nardello & Co.
 2018. április 23. 11:56

Az Egyesült Államok elnöke kiberháborús stratégiát terjesztett az amerikai Kongresszus elé, mivel a 2018-as National Defense Authorization Act (NDAA) értelmében választ kell adnia arra vonatkozóan, hogy kormánya miképpen tervezi kezelni a kritikus infrastruktúrákat érő támadásokat, beleértve azt is, hogy ez esetben milyen offenzív intézkedéseket foganatosítana.

Bővebben

Az Egyesült Államok elnöke kiberháborús stratégiát terjesztett az amerikai Kongresszus elé, mivel a 2018-as National Defense Authorization Act (NDAA) értelmében választ kell adnia arra vonatkozóan, hogy kormánya miképpen tervezi kezelni a kritikus infrastruktúrákat érő támadásokat, beleértve azt is, hogy ez esetben milyen offenzív intézkedéseket foganatosítana. A tervezet részleteit nem hozták nyilvánosságra. Eközben a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) saját keretrendszert készít a kritikus hálózatok védelméhez, ami a tervek szerint egyaránt segítséget nyújt a szövetségi, állami, illetve a lokális szintű kormányzati szerveknek és a rendszerek üzemeltetőinek. Hosszú ideje várat magára egy átfogó kormányzati stratégia, aminek a törvényhozók az Obama adminisztráció óta folyamatosan hangot is adnak, erre a problémára legutóbb Keith Alexander, az NSA korábbi vezetője hívta fel a figyelmet egy képviselőházi bizottsági ülésen.

(www.cyberscoop.com)
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb