Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Eternal Red protokoll együttműködés adatszivárgás GRU bankok CNIIHM Stuxnet 2.0 Huawei Kína arcfelismerés EternalBlue Unbubble adathalászat Hezbollah CYOC Ukrajna Webroot GandCrab adatgyűjtés Egyesült Államok kémkedés tiltás TLS RiskIQ Kamerka fejlesztés QUIC BoringSSL RSA
 február 13. 13:16

Múlt pénteken a helyszínen tartózkodó újságírók problémákat tapasztaltak az internet elérésben, valamint a televíziós rendszer működésében a dél-koreai Phjongcshangban tartott megnyitó ünnepség idején.

Bővebben

Múlt pénteken a helyszínen tartózkodó újságírók problémákat tapasztaltak az internet elérésben, valamint a televíziós rendszer működésében a dél-koreai Phjongcshangban tartott megnyitó ünnepség idején. Habár a szervezők nem nyilatkoztak az esetről, a hatóságok végül vasárnap elismerték, hogy az informatikai rendszerben tapasztalt zavarok egy összehangolt kibertámadás miatt következtek be. Az ennek során alkalmazott káros kódról – amely az 'Olympic Destroyer' nevet kapta – a Cisco Talos biztonsági szakértői publikáltak elemzést. Ebben arról írnak, hogy a vizsgálatok során nem találták nyomát annak, hogy adatszerzés lett volna a támadók célja, úgy tűnik egyedül a károkozás állhatott a szándékukban. A fertőzés kezdeti lépésével kapcsolatban a kutatók nem közöltek információt, mivel elmondásuk szerint többféle forgatókönyv is elképzelhető. A káros kód nem törli az áldozat fájljait, azonban bootolási problémákat okoz, mivel több lényeges Windows folyamatot is leállít, emellett – hogy a helyreállítást megnehezítse – az árnyékmásolatokat is törli. A támadás hátterében egyesek Észak-Koreát, mások inkább Oroszországot vagy Kínát sejtik.

bleepingcomputer.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb