Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
európai parlamenti választások Ausztria operációs rendszer WhatsApp ShadowHammer titkosítás Norsk Hydro ASUS Tchap Csehország felhasználói fiók Kaspersky Zero-knowledge proof kiberbiztonság Bundestag eSurv F5 Networks protokoll Badpackets helyadatok NVD RAM-kezelés Pompeo elemző szotver rendőrségi eljárás kiberbűnözés MikroTik kiberkémkedés Skylight Cyber kvantumtechnológia
 2018. január 31. 13:31

Az Egyesült Államok új nukleáris stratégiájára vonatkozó javaslat lehetőséget biztosítana nukleáris válaszcsapásra amerikai infrastruktúrákat ért, nem-nukleáris támadások esetén is.

Bővebben

Az Egyesült Államok új nukleáris stratégiájára vonatkozó javaslat lehetőséget biztosítana nukleáris válaszcsapásra amerikai infrastruktúrákat ért, nem-nukleáris támadások esetén is. A még engedélyezés alatt álló tervezet szakítana az évtizedek óta uralkodó koncepcióval, miszerint szigorúan limitált körülmények – például egy biológiai támadás – fennállása esetén lehet csak atomfegyvert alkalmazni egy megtorló művelet során. Az új elképzelés már jóval szélesebb körben értelmezi ezt, így az elektromos ellátórendszert vagy a kommunikációs rendszereket ért támadás is elegendő indok lehet. Ugyan a kibertámadásokat szó szerint nem nevesíti a múlt héten kiszivárgott dokumentum, azonban néhány korábbi és jelenlegi kormányzati tisztviselő – nem hivatalosan – megerősítette, hogy azok is beleesnek a radikális lépést potenciálisan kiváltó "extrém körülmény" kategóriájába, hangsúlyozva azonban, hogy jóval konvencionálisabb lehetőségek is adottak.

www.nytimes.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb