Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Siemens helymeghatározás vizsgálat RiskIQ Accessibility Belgacom SINET FSZB SamSam káros alkalmazás APT28 tiltás kódfejtés IETF Kambodzsa Radiflow ESET Apple CoreTLS GCHQ Genf kanton WannaMine UPnProxy rendelettervezet RAND ajánlások kémkedés adathalászat IDF Ukrajna SEC Consult
 január 31. 13:31

Az Egyesült Államok új nukleáris stratégiájára vonatkozó javaslat lehetőséget biztosítana nukleáris válaszcsapásra amerikai infrastruktúrákat ért, nem-nukleáris támadások esetén is.

Bővebben

Az Egyesült Államok új nukleáris stratégiájára vonatkozó javaslat lehetőséget biztosítana nukleáris válaszcsapásra amerikai infrastruktúrákat ért, nem-nukleáris támadások esetén is. A még engedélyezés alatt álló tervezet szakítana az évtizedek óta uralkodó koncepcióval, miszerint szigorúan limitált körülmények – például egy biológiai támadás – fennállása esetén lehet csak atomfegyvert alkalmazni egy megtorló művelet során. Az új elképzelés már jóval szélesebb körben értelmezi ezt, így az elektromos ellátórendszert vagy a kommunikációs rendszereket ért támadás is elegendő indok lehet. Ugyan a kibertámadásokat szó szerint nem nevesíti a múlt héten kiszivárgott dokumentum, azonban néhány korábbi és jelenlegi kormányzati tisztviselő – nem hivatalosan – megerősítette, hogy azok is beleesnek a radikális lépést potenciálisan kiváltó "extrém körülmény" kategóriájába, hangsúlyozva azonban, hogy jóval konvencionálisabb lehetőségek is adottak.

www.nytimes.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb