Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Google+ Japán ThousandEyes bűnüldözés FireEye Operation Socialist CrowdStrike hardverkulcs Crysis/Dharma automatizált szövegfeldolgozás Adobe WannaMine Apple Inrupt Sir Timothy Berners-Lee Irán China Telecom Coinhive kiberbűnözés ESET Cyclane Gallmaker LoJax IP kamera Ethernet implant iOS közösségi média vizsgálat Triton/TriSIS Belgium
 február 23. 12:18

A Center for Strategic and International Studies (CSIS) nonprofit szervezet és a McAfee az online biztonság és a kiberbűnözés aktuális állapotáról készített elemzést közösen.

Bővebben

A Center for Strategic and International Studies (CSIS) nonprofit szervezet és a McAfee az online biztonság és a kiberbűnözés aktuális állapotáról készített elemzést közösen. A "The Economic Impact of Cybercrime – No Slowing Down" című összefoglaló szerint a kiberbűnözés ma globálisan közel 600 milliárd dolláros kárt okoz évente. A vizsgálat során kiberbűnözés kategóriába elsősorban a számítógépes hálózatokhoz anyagi előnyszerzés, szándékos károkozás vagy érzékeny adat megszerzésének érdekében történő illegális hozzáférést számították. Kiderült az is, hogy bár Oroszország és Észak-Korea számít a legveszélyesebbnek az eddig elkövetett kiberháborús cselekmények elkövetői között, mégis Kína folytatja a legtöbb kiber-kémkedési műveletet. A leggyorsabban növekedő fenyegetést a zsarolóvírusok jelentik, köszönhetően a „kiberbűnözés, mint szolgáltatás” (CaaS) üzleti modell, valamint a kriptopénz rendszerek előretörésének, melyek nagymértékben elősegítik az anonimitást. 

infosecurity-magazine.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb