Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Linux DAFTA IoT jelentés Huawei FBI API bűnüldözési művelet blokklánc technológia Cloudhopper Reddit ITU router ESET AfD kétfaktoros autentikáció Pikinis Harold T. Martin III ICDS Amazon s2n Apple USA együttműködés Twitter bizalmas dokumentumok 5G In Our Sites Eternal Red e-ügyintézés BIS
 2018. február 23. 12:18

A Center for Strategic and International Studies (CSIS) nonprofit szervezet és a McAfee az online biztonság és a kiberbűnözés aktuális állapotáról készített elemzést közösen.

Bővebben

A Center for Strategic and International Studies (CSIS) nonprofit szervezet és a McAfee az online biztonság és a kiberbűnözés aktuális állapotáról készített elemzést közösen. A "The Economic Impact of Cybercrime – No Slowing Down" című összefoglaló szerint a kiberbűnözés ma globálisan közel 600 milliárd dolláros kárt okoz évente. A vizsgálat során kiberbűnözés kategóriába elsősorban a számítógépes hálózatokhoz anyagi előnyszerzés, szándékos károkozás vagy érzékeny adat megszerzésének érdekében történő illegális hozzáférést számították. Kiderült az is, hogy bár Oroszország és Észak-Korea számít a legveszélyesebbnek az eddig elkövetett kiberháborús cselekmények elkövetői között, mégis Kína folytatja a legtöbb kiber-kémkedési műveletet. A leggyorsabban növekedő fenyegetést a zsarolóvírusok jelentik, köszönhetően a „kiberbűnözés, mint szolgáltatás” (CaaS) üzleti modell, valamint a kriptopénz rendszerek előretörésének, melyek nagymértékben elősegítik az anonimitást. 

infosecurity-magazine.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb