Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
NSA RAND UPnP Bloomberg Thaiföld MQTT Dragonfly vizsgálat BIS helyzetkép Google törvény kibertámadás zsarolóvírus malware Turla router GDPR.eu OpenSSH SOHO ITU Irán RocketChat mobil ENSZ Android Discord Norvégia SEC Consult ENISA
 2018. március 08. 09:51

A Dormando, egy Memcached szerver fejlesztő cég már a múlt hét során információkat közölt egy lehetséges megkerülő megoldásról.

Bővebben

A Dormando, egy Memcached szerver fejlesztő cég már a múlt hét során információkat közölt egy lehetséges megkerülő megoldásról. Az egyszerű eljárás abból áll, hogy egy "shutdown", illetve egy "flush_all" parancsot küldenek a támadó szervernek, amelynek hatására a támadás – állításuk szerint – megállítható. A cég szerint a technika 100%-osan hatékonynak bizonyult és elméletben még olyan vállalatok számára is használható, akik nem engedhetik meg maguknak a komolyabb DDoS védelmet. A Memcached fejlesztői csapata emellett már február 27-én kiadta a szoftver 1.5.6-os verzióját, ami alapértelmezettként megszünteti az UDP használatot. A Rapid7 tegnapi információja szerint egyre kevesebb Memcached szerver érhető el az internet felől, a számuk március 1 és 5 között 18 000-ről 12 000-re csökkent.

www.bleepingcomputer.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb