Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Oroszország Best Pack Exploit Kit Kína DNS Adobe Reader kiberhadviselés fenyegetés felderítés cenzúra mobil uBlock Origin névfeloldás RDP Europol törvénymódosítási tervezet Irán breakout speed mstsc Venezuela operációs rendszer Facebook kétfaktoros autentikáció Népszámlálás DARPA Iridium alkalmazás V4 Youtube Resecurity ENISA NewsGuard
 2018. március 08. 09:51

A Dormando, egy Memcached szerver fejlesztő cég már a múlt hét során információkat közölt egy lehetséges megkerülő megoldásról.

Bővebben

A Dormando, egy Memcached szerver fejlesztő cég már a múlt hét során információkat közölt egy lehetséges megkerülő megoldásról. Az egyszerű eljárás abból áll, hogy egy "shutdown", illetve egy "flush_all" parancsot küldenek a támadó szervernek, amelynek hatására a támadás – állításuk szerint – megállítható. A cég szerint a technika 100%-osan hatékonynak bizonyult és elméletben még olyan vállalatok számára is használható, akik nem engedhetik meg maguknak a komolyabb DDoS védelmet. A Memcached fejlesztői csapata emellett már február 27-én kiadta a szoftver 1.5.6-os verzióját, ami alapértelmezettként megszünteti az UDP használatot. A Rapid7 tegnapi információja szerint egyre kevesebb Memcached szerver érhető el az internet felől, a számuk március 1 és 5 között 18 000-ről 12 000-re csökkent.

www.bleepingcomputer.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb