Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ICS Vueling BIS SMAShiNG Operation Cloud Hopper Kína Apple Artsy kibervédelem BSI légi közlekedés EU Law Enforcement Emergency Response Protocol Csehország Independent Security Evaluators Svájc FireEye DARPA dezinformáció Darknet CoffeeMeetsBagel Whitepages ajánlások kiberbiztonság USA APT39 DNS Spotify ISC Fotolog Best Pack Exploit Kit
 2018. január 03. 17:27

2018 egy újabb kínai kiberbiztonsági törvénnyel kezdődik, ami jelentős hatással lehet a nagy amerikai technológiai cégekre.

Bővebben

2018 egy újabb kínai kiberbiztonsági törvénnyel kezdődik, ami jelentős hatással lehet a nagy amerikai technológiai cégekre. A "Public Internet Cybersecurity Threat Monitoring and Mitigation Measures" alapján előírják a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos információk jelentését mindazon vállalkozások számára, amelyek Kínában üzleti tevékenységet folytatnak. Nem csupán az adott vállalatot ért fenyegetésekről kell beszámolniuk, hanem minden, a tudomásukra jutott releváns információt át kell adniuk a Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) számára, amelynek elmulasztása komoly retorziót vonhat maga után. Az ilyen módon begyűjtött információk egy nemzeti adatközpontban kerülnek eltárolásra, amelyet részben a kínai hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító csoport (CN-CERT) kezel. A szabályzásban érintett vállalkozások köre igen széles, vonatkozik az internet szolgáltatókra, telekommunikációs cégekre, valamint az egyéb internetes vállalatokra is, mint a Facebook, az Apple, a Microsoft, vagy a Google. www.cyberscoop.com

Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb