Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Dél-Korea Oracle Australia sérülékenység törvény Alipay Cyber Threat Alliance biztonsági esemény jelszavak Inrupt NATO Bankers Life Jigsaw kémkedés NotPetya Azure Zeus Panda Pentagon Spanyolország IP kamera Sednit webes sütik szerzői jog Twitter Yubico Operation Socialist Triton/TriSIS Transtelecom Global Threat Index Németország
 január 03. 17:27

2018 egy újabb kínai kiberbiztonsági törvénnyel kezdődik, ami jelentős hatással lehet a nagy amerikai technológiai cégekre.

Bővebben

2018 egy újabb kínai kiberbiztonsági törvénnyel kezdődik, ami jelentős hatással lehet a nagy amerikai technológiai cégekre. A "Public Internet Cybersecurity Threat Monitoring and Mitigation Measures" alapján előírják a kiberfenyegetésekkel kapcsolatos információk jelentését mindazon vállalkozások számára, amelyek Kínában üzleti tevékenységet folytatnak. Nem csupán az adott vállalatot ért fenyegetésekről kell beszámolniuk, hanem minden, a tudomásukra jutott releváns információt át kell adniuk a Ministry of Industry and Information Technology (MIIT) számára, amelynek elmulasztása komoly retorziót vonhat maga után. Az ilyen módon begyűjtött információk egy nemzeti adatközpontban kerülnek eltárolásra, amelyet részben a kínai hálózatbiztonsági vészhelyzeteket elhárító csoport (CN-CERT) kezel. A szabályzásban érintett vállalkozások köre igen széles, vonatkozik az internet szolgáltatókra, telekommunikációs cégekre, valamint az egyéb internetes vállalatokra is, mint a Facebook, az Apple, a Microsoft, vagy a Google. www.cyberscoop.com

Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb