Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Darknet API Google útmutató BIS kibervédelem RSA Twitter Genfi Konvenció Eternal Red hírszerzés álhírek Sofacy SMB GitHub Amazon kétfaktoros autentikáció ICDS Supermicro SOHO protokoll Passenger Name Record GDPR Skype GnuTLS WolfSSL iOS privát böngészés Európai Unió Whatapp
 2018. február 21. 11:47

Az Egyesült Államok kormánya egy új kiberbiztonsági szervezet (Cybersecurity, Energy Security, and Emergency Response - CESER) létrehozását tervezi az Amerikai Energiaügyi Minisztérium részeként, melynek feladata az energiaszektor védelme, azáltal, hogy lehetővé teszi a természeti, illetve a humán fenyegetésekkel szembeni koordináltabb felkészültséget és reagálási képességet.

Bővebben

Az Egyesült Államok kormánya egy új kiberbiztonsági szervezet (Cybersecurity, Energy Security, and Emergency Response - CESER) létrehozását tervezi az Amerikai Energiaügyi Minisztérium részeként, melynek feladata az energiaszektor védelme, azáltal, hogy lehetővé teszi a természeti, illetve a humán fenyegetésekkel szembeni koordináltabb felkészültséget és reagálási képességet. A javaslat szerint a CESER a K+F-re összpontosít majd, amely segítségül szolgálhat a kritikus rendszerek ellenálló képességének növeléséhez. Ebbe beletartoznak a kiberbiztonsági vezérlőrendszerek-, komponensek és eszközök következő generációjának fejlesztései, de célként jelenik meg a biztonsági események során feltárt idő-kritikus adatok ipari szereplők közötti megosztásának javítása is. Mivel az elmúlt évek során világszerte többször lehetett tapasztalni kritikus infrastruktúrákat ért támadásokat – mint például az ukrán energiaszektort ért Black Energy, vagy a Triton/Trisis káros kód támadások – Európában is egyre több kezdeményezés irányul a létfontosságú infrastruktúrák biztonságának javítására (lásd például NIS irányelv).

www.helpnetsecurity.com
Kevesebb
 Ma, 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre, velük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb