Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Intra Chrome alkalmazás biztonság kiberbűnözés Ausztrália Industroyer Svájc repülőtér Transtelecom Dragos routing hiba Zeus Panda Crysis/Dharma automatizált szövegfeldolgozás Franciaország FireEye Twitter vizsgálat Hezbollah blokklánc technológia atomerőmű Kína incidensek Cloudflare bizalmi szolgáltatók adatbiztonság The_White_Company zsarolóvírus adatszivárgás Heathrow Airport
 február 21. 11:47

Az Egyesült Államok kormánya egy új kiberbiztonsági szervezet (Cybersecurity, Energy Security, and Emergency Response - CESER) létrehozását tervezi az Amerikai Energiaügyi Minisztérium részeként, melynek feladata az energiaszektor védelme, azáltal, hogy lehetővé teszi a természeti, illetve a humán fenyegetésekkel szembeni koordináltabb felkészültséget és reagálási képességet.

Bővebben

Az Egyesült Államok kormánya egy új kiberbiztonsági szervezet (Cybersecurity, Energy Security, and Emergency Response - CESER) létrehozását tervezi az Amerikai Energiaügyi Minisztérium részeként, melynek feladata az energiaszektor védelme, azáltal, hogy lehetővé teszi a természeti, illetve a humán fenyegetésekkel szembeni koordináltabb felkészültséget és reagálási képességet. A javaslat szerint a CESER a K+F-re összpontosít majd, amely segítségül szolgálhat a kritikus rendszerek ellenálló képességének növeléséhez. Ebbe beletartoznak a kiberbiztonsági vezérlőrendszerek-, komponensek és eszközök következő generációjának fejlesztései, de célként jelenik meg a biztonsági események során feltárt idő-kritikus adatok ipari szereplők közötti megosztásának javítása is. Mivel az elmúlt évek során világszerte többször lehetett tapasztalni kritikus infrastruktúrákat ért támadásokat – mint például az ukrán energiaszektort ért Black Energy, vagy a Triton/Trisis káros kód támadások – Európában is egyre több kezdeményezés irányul a létfontosságú infrastruktúrák biztonságának javítására (lásd például NIS irányelv).

www.helpnetsecurity.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb