Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
FDD Kína Air France PIT breakout speed Ukrajna Domain adatlopás terrorizmus törvény NCSC Hollandia közlemény SIEM Oracle WebLogic Dubsmash arcfelismerés Zurich választások biztonsági esemény Amadeus internet szolgáltatók jelszavak nyílt forráskódú szoftver alkalmazás biztonság uMatrix Windows Netcraft Skype KeePass
 2018. március 22. 10:55

A tilott módszerekkel történő keresőoptimalizálás (Black Hat SEO) egy relatíve új, ám máris nagy népszerűségnek örvendő rosszindulatú felhasználására hívja fel a figyelmet egy kutatócsoport.

Bővebben

A tilott módszerekkel történő keresőoptimalizálás (Black Hat SEO) egy relatíve új, ám máris nagy népszerűségnek örvendő rosszindulatú felhasználására hívja fel a figyelmet egy kutatócsoport. A keresőmotorok automatikus kiegészítés (autocomplete) funkcióját ugyanis a támadók felhasználhatják arra, hogy az áldozatot valamilyen káros – megtévesztő vagy fertőzött – webhelyre irányítsák. A vizsgálat során azt találták, hogy a Google nagyjából minden kétszázadik automatikus kiegészítése manipulált e célból. Természetesen nem csupán a keresőóriást érinti ez a probléma, a tanulmány szerint a népszerű keresőmotorok (pl.: Bing, Yahoo, Baidu, Yandex) egyaránt sérülékenyek. A támadók egyre több olyan szolgáltatás közül válogathatnak, amelyeket felhasználhatnak arra, hogy a forgalmat a felügyeletük alatt lévő káros weboldal felé tereljék. Ezek relatíve alacsony áron (1-20 dollár/nap) ígérik a webes találatok rangsorának és az keresési statisztikák befolyásolását automatizált keresések segítségével. A kutatók szerint az ilyen technikával megvalósított támadások elsősorban a mobil platform előretörése miatt váltak népszerűvé, mivel – elsősorban kényelmi szempontok miatt – a felhasználók itt sokkal inkább támaszkodnak az automatikus kiegészítés lehetőségére. 

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb