Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
BSI Turla Five Eyes Supermicro Unbubble FBI RAND Apple CoreTLS Egyesült Államok HTTPS Gamaredon Belgium DAFTA QUIC Android WannaCry routing hiba Microsoft Kambodzsa CoAP SIPROTEC titkosítás Új-Zéland adathalászat Digi káros alkalmazás szuperszámítógép Cloudflare kiberbűnözés Csehország
 március 22. 10:55

A tilott módszerekkel történő keresőoptimalizálás (Black Hat SEO) egy relatíve új, ám máris nagy népszerűségnek örvendő rosszindulatú felhasználására hívja fel a figyelmet egy kutatócsoport.

Bővebben

A tilott módszerekkel történő keresőoptimalizálás (Black Hat SEO) egy relatíve új, ám máris nagy népszerűségnek örvendő rosszindulatú felhasználására hívja fel a figyelmet egy kutatócsoport. A keresőmotorok automatikus kiegészítés (autocomplete) funkcióját ugyanis a támadók felhasználhatják arra, hogy az áldozatot valamilyen káros – megtévesztő vagy fertőzött – webhelyre irányítsák. A vizsgálat során azt találták, hogy a Google nagyjából minden kétszázadik automatikus kiegészítése manipulált e célból. Természetesen nem csupán a keresőóriást érinti ez a probléma, a tanulmány szerint a népszerű keresőmotorok (pl.: Bing, Yahoo, Baidu, Yandex) egyaránt sérülékenyek. A támadók egyre több olyan szolgáltatás közül válogathatnak, amelyeket felhasználhatnak arra, hogy a forgalmat a felügyeletük alatt lévő káros weboldal felé tereljék. Ezek relatíve alacsony áron (1-20 dollár/nap) ígérik a webes találatok rangsorának és az keresési statisztikák befolyásolását automatizált keresések segítségével. A kutatók szerint az ilyen technikával megvalósított támadások elsősorban a mobil platform előretörése miatt váltak népszerűvé, mivel – elsősorban kényelmi szempontok miatt – a felhasználók itt sokkal inkább támaszkodnak az automatikus kiegészítés lehetőségére. 

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb