Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
kibertámadás ECDIS Telefonica Firefox Tesztpilóta Oroszország keresőmotor tanulmány Google Play adatmegosztás Apple ID helyadatok ProtonMail Bitfinex PGP Samba Bitcoin USA Toka hírszerzés Wi-Fi Alliance Észtország Covellite DHS Izrael oktatás műhold rendszer kripto pénztárca Files Go 4G/LTE Gmail
 május 09. 10:16

A Reuters hírügynökség olyan szervezeteket keresett meg, akik a május végén életbe lépő adatvédelmi rendelet kapcsán hatósági feladatot látnak majd el.

Bővebben

A Reuters hírügynökség olyan szervezeteket keresett meg, akik a május végén életbe lépő adatvédelmi rendelet kapcsán hatósági feladatot látnak majd el. Összesen 24 hatóság jelezett vissza, a válaszok alapján pedig az látszik kirajzolódni, hogy a felelős szervek nem rendelkeznek elegendő erőforrásokkal – többek között pénzügyi támogatással – hogy képesek legyenek elvégezni a feladataikat, egyes országokban ráadásul még az új szabályok a nemzeti jogba történő leképezése sem történt meg. Mindettől függetlenül a legtöbb válaszadó jelezte, hogy érdemben ki fogják vizsgálni a bejelentéseket, illetve proaktívan vizsgálják majd a megfeleléseket és a legsúlyosabb szabálysértéseket fogják szankcionálni. Arról azonban nem nyilatkoztak, hogy az erőforrás problémák vélhetően milyen feladatokra gyakorolnak majd leginkább negatív hatást.  Szakértők szerint mindenesetre nehéz döntésekre kényszerülnek majd azzal kapcsolatban, hogy a megfelelőség kialakításának elősegítésére vagy a bírságolásra helyezzék inkább a hangsúlyt.

www.reuters.com
Kevesebb