Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Unbubble tanulmány internet szolgáltatók ITU mobil szavazás Microsoft SBU NAT Six4Three Human Rights Watch PayPal Dél-Korea Yahoo Together MbedTLS Harold T. Martin III NATO DAFTA Egyesült Államok 5G iPhone meghallgatás Nardello & Co. ajánlások GDPR.eu TLS Accessibility Genfi Konvenció UPnP ISAC
 2018. március 06. 14:25

Az izraeli Cellebrite mellett már egy amerikai startup (Grayshift) is azt állítja, hogy képes hozzáférni az Apple iPhone készülékekhez.

Bővebben

Az izraeli Cellebrite mellett már egy amerikai startup (Grayshift) is azt állítja, hogy képes hozzáférni az Apple iPhone készülékekhez. Reklámjuk szerint 15 000 dollár fejében rendelkezésre bocsátanak egy online elérhető szoftvert (GreyKey), ami képes feloldani az iOS10 és 11-es verziót futtató készülékek képernyő zárolását. Ez ugyan liszenszenként csak 300 használatot tesz lehetővé, azonban létezik korlátlan verzió is, amit 30 000 dollárért kínálnak. Bár a pontos kihasználási módról nem érhető el nyilvános információ, Ryan Duff, a Point3 Security igazgatója szerint a Grayshift hasonló megoldásra juthatott, mint a Cellebrite, ami vélhetően egy próbálgatás-alapú támadás a Secure Enclave ellen. Ez a készülékek chipjének izolált része, amelynek feladata a jelkód- és ujjlenyomatadatok tárolása és kezelése. Amennyiben ezt sikerül kompromittálni, a hitelesítő adatok próbálgatás útján belátható időn belül meghatározhatóak. Duff szerint azonban – az üzleti modellből fakadóan – a javítás valószínűleg nincs messze, mivel ha az Apple mérnökei szert tesznek a GreyKey-re, előbb-utóbb azonosítani fogják a sérülékenység okát. Ráadásul az Apple hibakereső (bug bounty) programjának magas összegű díjazása miatt a biztonsági kutatók is érdekeltek a sérülékenység megtalálásában.

www.forbes.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb