Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
NCSC Transtelecom Telcotech Ignite MI DNS feloldás Pinterest Coinhive Signal IOCTA kiberbűnözés iOS bizalmi szolgáltatók hírszerzés Trend Micro Hollandia állami trójai TeslaCrypt Egyesült Királyság SAP arcfelismerés SINET tanulmány Észtország szerzői jog Cambridge Analytica DHS Zitis RPKI repülőtér
 január 18. 09:38

A Facebook - bár nem kitörő örömmel - elfogadta, hogy átfogó és mélyreható vizsgálatot indítson arra vonatkozóan, hogy történt-e orosz befolyásoltság az Egyesült Királyság Brexit népszavazása közben.

Bővebben

A Facebook beleegyezett, hogy mélyrehatóbb vizsgálatot indítson arra vonatkozóan, hogy Oroszország befolyásolta-e az Egyesült Királyság Európai Uniós tagságáról szóló népszavazást, miután a Digitális, Média- és Sport Bizottság bírálta a vállalat eddig meghozott intézkedéseit. Eszerint a tech óriás szigorú ellenőrzés alá vonja azokat a felhasználói fiókokat, melyekről feltételezhető, hogy hamis hírek terjesztésében vehettek részt. A londoni City Egyetem kutatói ugyanis mintegy 13 500 olyan felhasználói fiókot azonosítottak, amelyekkel a népszavazást megelőzően Brexit-párti üzeneteket tettek közzé, azonban röviddel a népszavazást követően nyomtalanul eltűntek. A kérdéses fiókok közül számos a szentpétervári Internet Research Agency-hez (IRA) köthető, amelyről már korábban ismertté vált, hogy szerepe volt az amerikai választás idején álhíreket terjesztő accountok létrehozásában. Simon Milner, a Facebook területileg illetékes szabályozásért felelős igazgatója a bizottságnak küldött válaszlevelében időt kér a vizsgálathoz, ám ígérete szerint eközben ki is terjesztik azt, hogy további, Brexittel kapcsolatos üzeneteket ellenőrizzenek.

(www.forbes.com)
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb