Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
ICDS mobil OpenSSH Facebook Csehország Amazon s2n Symantec IoT e-szavazás API PayPal CoreTLS Android Irán USB TLS e-Személyi MSP 3ve Google Bloomberg ESET zsarolóvírus SMB DNS hijacking Cloudhopper kibertámadás Twitter vizsgálat fenyegetés
 2018. január 18. 09:38

A Facebook - bár nem kitörő örömmel - elfogadta, hogy átfogó és mélyreható vizsgálatot indítson arra vonatkozóan, hogy történt-e orosz befolyásoltság az Egyesült Királyság Brexit népszavazása közben.

Bővebben

A Facebook beleegyezett, hogy mélyrehatóbb vizsgálatot indítson arra vonatkozóan, hogy Oroszország befolyásolta-e az Egyesült Királyság Európai Uniós tagságáról szóló népszavazást, miután a Digitális, Média- és Sport Bizottság bírálta a vállalat eddig meghozott intézkedéseit. Eszerint a tech óriás szigorú ellenőrzés alá vonja azokat a felhasználói fiókokat, melyekről feltételezhető, hogy hamis hírek terjesztésében vehettek részt. A londoni City Egyetem kutatói ugyanis mintegy 13 500 olyan felhasználói fiókot azonosítottak, amelyekkel a népszavazást megelőzően Brexit-párti üzeneteket tettek közzé, azonban röviddel a népszavazást követően nyomtalanul eltűntek. A kérdéses fiókok közül számos a szentpétervári Internet Research Agency-hez (IRA) köthető, amelyről már korábban ismertté vált, hogy szerepe volt az amerikai választás idején álhíreket terjesztő accountok létrehozásában. Simon Milner, a Facebook területileg illetékes szabályozásért felelős igazgatója a bizottságnak küldött válaszlevelében időt kér a vizsgálathoz, ám ígérete szerint eközben ki is terjesztik azt, hogy további, Brexittel kapcsolatos üzeneteket ellenőrizzenek.

(www.forbes.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb