Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
5G kriptovaluta alkalmazás Covellite ProtonMail GrayShift letartóztatás Project Maven kockázat hírszerzés Darknet ECDIS Samba Cobham Firefox Tesztpilóta jelentés együttműködés oktatás malware IEEE NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence Google Play véletlenszám-generátor Sérülékenység távközlés FastBooking adatszivárgás inline telepítés Steam Pentagon
 május 16. 11:38

Az új verzió a megelőző – 2015. és 2017. közötti időszakra vonatkozó – stratégiáról kapott visszajelzések figyelembevételével készült és olyan intézkedéseket fed le, amelyek javítják a számítógépes rendszerek és hálózatok informatikai támadásokkal szembeni védelmét.

Bővebben

Az új verzió a megelőző – 2015. és 2017. közötti időszakra vonatkozó – stratégiáról kapott visszajelzések figyelembevételével készült és olyan intézkedéseket fed le, amelyek javítják a számítógépes rendszerek és hálózatok informatikai támadásokkal szembeni védelmét, illetve általánosságban a digitális technológiák ellenálló képességét. Ennek részeként a kormányzat a szabályozhatóság fenntartásához, valamint a stratégiában megfogalmazott célok megvalósításának megkönnyítése érdekében egy tárcaközi koordinációs bizottságot is létrehozott.

(www.enisa.europa.eu)
Kevesebb
Hasonló hírek
 június 04. 08:48

Az amerikai külügyminisztérium kibővítené a Trump adminisztráció „kiber elrettentési stratégiája” által javasolt intézkedések körét.

Bővebben

Az amerikai külügyminisztérium kibővítené a Trump adminisztráció „kiber elrettentési stratégiája” által javasolt intézkedések körét. Az ajánlások egy publikus verziója szerint az USA kormányának a szövetségesek közreműködésével "gyors, költséges és átlátható következményeket" kell okoznia azon külföldi államoknak, akik „jelentős mértékű" káros internetes tevékenységet folytatnak az Egyesült Államok ellen. Az alkalmazható elrettentő eszközök nem kerültek részletesen felsorolásra, de egyes tisztségviselők szerint különböző szankciók, jogi lépések, nyilvánosan is felvállalt, valamint rejtett támadások mind elképzelhetőek, ehhez azonban elvárás az adott tevékenység nyilvános megjelölése. Javasolják azt is, hogy dedikált intézkedési tervek készüljenek minden egyes szembenálló állam részére.

(www.cyberscoop.com)
Kevesebb