Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Cisco Cisco Talos ProtonMail Duqu Guri Málta vizsgálat unsend malware Bluetooth fenyegetés álhírek CyberLens UC Browser MalwareHunterTeam sérülékenység Windows Defender adathalászat biztonsági esemény MinLaw DARPA malvertising Csehország kiberbűnözés NVD Shodan McAfee ZDNet GandCrab Helyelőzmények
 2018. április 25. 13:00

Az Opera bemutatta új mobil böngészőjét, az Opera Touch-ot Android-ra, és hamarosan az iOS-es verzió is megjelenik.

Bővebben

Az Opera bemutatta új mobil böngészőjét, az Opera Touch-ot Android-ra, és hamarosan az iOS-es verzió is megjelenik. Az alkalmazás az Opera asztali verziójából (Neon) kölcsönzött jó néhány ötletet, így található benne hirdetésblokkoló, valamint kriptobányászat elleni védelmi megoldásokkal is rendelkezik. Az alkalmazást úgy alakították ki, hogy a böngésző kulcsfontosságú funkciói (például a lapok közötti váltás és a könyvjelzők kezelése) legalul, a hüvelykujj segítségével érhetők el, ezáltal egy kézzel is könnyen használható az applikáció, ami a Safari felhasználóknak ismerős lehet. Az Opera Touch emellett egy új funkciót is bevezet (Flow), amelynek segítségével az asztali és a mobil verzió között bejelentkezés nélkül, egyszerűen megoszthatók az információk, az asztali böngésző QR-kódjának leolvasásával.

(www.techcrunch.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb