Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
eIDAS kiberhadviselés Money Tap Cyber Threat Alliance NFC Szíria 802.11.ax Five Eyes bankkártya adatok FBI szabvány Azure British Airways Exaramel Pinterest ProtonMail Australia Solid dezinformáció Magecart sérülékenység malware Heathrow Airport hardverkulcs Specops telekommunikáció hibrid háború Új-Zéland kriptovaluta USA
 június 26. 10:09

A vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációs Wi-Fi technológia gondozásáért felelős Wi-Fi Alliance hétfőn jelentette be a Wi-Fi Protected Access protokoll legújabb verziójának, azaz a WPA3-nak a megjelenését.

Bővebben

A Wi-Fi technológia gondozásáért felelős Wi-Fi Alliance hétfőn jelentette be a Wi-Fi Protected Access protokoll legújabb verziójának, azaz a WPA3-nak a megjelenését. Az új szabvány kétféle üzemmódot támogat, az egyik a WPA3-Personal, mely a próbálgatás-alapú (brute force) jelszótörő támadások ellen nyújt fokozott védelmet, abban az esetben is, ha a felhasználó kevésbé komplex jelszót választ. A másik pedig a WPA3-Enterprise, ami 192 bites titkosítást kínál a kiemelt biztonságot igénylő – például kormányzati – hálózatok számára. A cég emellett további két funkciót jelentett be, az Easy Connectet , mely lehető teszi a felhasználók számára, hogy egy QR-kód beolvasásával adjanak hozzá eszközöket a vezeték nélküli hálózathoz, valamint a Wi-Fi Enhanced Opent, amely az egyedi titkosítást biztosító Opportunistic Wireless Encryption (OWE) segítségével nyújt védelmet a nyílt Wi-Fi hálózatok használata során. A szervezet természetesen továbbra is támogatja majd a WPA2-t egészen a WPA3 szélesebb körben történő elterjedéséig.

(www.securityweek.com)
Kevesebb
Hasonló hírek