Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
FreeRDP Európai Tanács Windows CCTI európai parlamenti választások Közel-Kelet informatikai tesztüzem jelszavak iOS Lets Encrypt adathalászat DNS gyakorlat Cyberscoop rendelet biometrikus azonosítás NCSA álhírek kiberkémkedés APT nyílt forráskódú szoftver GfyCat Yahoo Together Svájc Air Canada Adobe e-szavazórendszer Svédország arcfelismerés vizsgálat
 2018. június 26. 10:09

A vezeték nélküli mikrohullámú kommunikációs Wi-Fi technológia gondozásáért felelős Wi-Fi Alliance hétfőn jelentette be a Wi-Fi Protected Access protokoll legújabb verziójának, azaz a WPA3-nak a megjelenését.

Bővebben

A Wi-Fi technológia gondozásáért felelős Wi-Fi Alliance hétfőn jelentette be a Wi-Fi Protected Access protokoll legújabb verziójának, azaz a WPA3-nak a megjelenését. Az új szabvány kétféle üzemmódot támogat, az egyik a WPA3-Personal, mely a próbálgatás-alapú (brute force) jelszótörő támadások ellen nyújt fokozott védelmet, abban az esetben is, ha a felhasználó kevésbé komplex jelszót választ. A másik pedig a WPA3-Enterprise, ami 192 bites titkosítást kínál a kiemelt biztonságot igénylő – például kormányzati – hálózatok számára. A cég emellett további két funkciót jelentett be, az Easy Connectet , mely lehető teszi a felhasználók számára, hogy egy QR-kód beolvasásával adjanak hozzá eszközöket a vezeték nélküli hálózathoz, valamint a Wi-Fi Enhanced Opent, amely az egyedi titkosítást biztosító Opportunistic Wireless Encryption (OWE) segítségével nyújt védelmet a nyílt Wi-Fi hálózatok használata során. A szervezet természetesen továbbra is támogatja majd a WPA2-t egészen a WPA3 szélesebb körben történő elterjedéséig.

(www.securityweek.com)
Kevesebb
Hasonló hírek