Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
személyes adatok védelme FBI Adobe dezinformáció kiberbiztosítás GDPR DuckDuckGo UPnP DNS hijacking WolfSSL PayPal terrorizmus internet szolgáltatók Privacy International titkosítás ISIS alkalmazás káros alkalmazás privát böngészés Európai Unió Akamai Pentagon TLS GHIDRA e-Személyi kiberbűnözés 5G ESET MQTT malware
 2018. április 19. 08:31

A Microsoft kezdeményezésére mintegy 34 prominens tech vállalat írt alá egy nyilatkozatot, melynek értelmében mindenek felett kiállnak a felhasználók kiberbűnözők, valamint állami támogatású hacker csoportokkal szembeni védelme mellett.

Bővebben

A Microsoft kezdeményezésére mintegy 34 prominens tech vállalat írt alá egy nyilatkozatot, melynek értelmében mindenek felett kiállnak a felhasználók kiberbűnözők, valamint állami támogatású hacker csoportokkal szembeni védelme mellett. A „Cybersecurity Tech Accord”-ot aláírók között neves hardver (pl.: HP, Dell, Cisco, Juniper), valamint szoftver gyártók (pl.: Oracle, SAP) is megtalálhatók, csakúgy, mint biztonsági cégek (pl.: Symantec, F-secure) valamint olyan platformok is, mint a GitHub, a Facebook vagy a LinkedIn. Brad Smith, a Microsoft vezető jogásza már közel két éve küzd azért, hogy a kormányzatok a magánszektort ne tekintsék hadszíntérnek a nemzetek ellen indított kiber műveleteik során. Az áttörést végül a 2017 során milliárdos károkat okozó WannaCry támadás jelenthette, ami után több szakember is kiállt az ügy mellett. A RSA 2018 biztonsági konferencián bejelentett egyezmény 4 fő alapelvet fektet le, melyek: 1) Minden felhasználó védelme – bármiféle válogatás nélkül. 2) A civil személyek és vállalatok ellen irányuló, állami hátterű kiber támadásokban való részvétel elutasítása. 3) Széleskörű információ megosztás, védelmi eszközök biztosítása. 4) Együttműködés a nyilatkozattevők, valamint az ipar, civil szervezetek és szakemberek között.

(www.securitynewspaper.com)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb