Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Darknet Angler vizsgálat európai parlamenti választások Kaspersky Safe Kids Patch Tuesday Altran Windows Defender cURL Hexion Palo Alto tanulmány geofence Shodan Monitor NATO Europol Hackertámadás DSLink iOS MALCOLM SI-LAB Ransomware Android IT biztonság Neptune Apple App Store törvényjavaslat UC Browser kiberbűnözés Netflix Stuxnet
 2018. február 14. 13:28

A Ponemon intézet friss tanulmányában arról számol be, hogy a kibertámadások a pénzügyi szervezetek számára jelentik a legtöbb kiadást.

Bővebben

A Ponemon intézet friss tanulmányában arról számol be, hogy a kibertámadások a pénzügyi szervezetek számára jelentik a legtöbb kiadást. A tanulmány elkészítéséhez a kiberbűnözők által okozott incidensek során felmerülő direkt költségeket vizsgálták, a hosszabb távú helyreállításból adódóakkal nem számoltak. Az eredmények szerint a szolgáltatás megtagadást okozó támadások, az adathalászat, valamint a belső fenyegetés okozza a legtöbb kárt a bankoknak és a hitelintézeteknek. Kiderült továbbá, hogy a pénzügyi szektor számára a kiberbűnözésből fakadó átlagos költségek 40%-kal nőttek az elmúlt három év során, cégenként ez 12,97 millió dollárt jelentett 2014-ben, tavaly azonban már 18,28 millió dollárt. Ezzel együt,t véleményük szerint a pénzügyi szektor körültekintő a biztonsági technológiák beszerzésének tervezéskor, és ezzel sikeresen lejjebb is tudják szorítani a kiadásokat.

helpnetsecurity.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb