Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Kaspersky IT biztonság Franciaország DARPA alkalmazás fenyegetés adatvédelem Windows Insider Program EU ELEx19 Patch Tuesday telekommunikáció eSurv zsarolóvírus kvantumkriptográfia útmutató GandCrab DNs eltérítés SI-LAB kitiltás Uber Flame felhasználói fiók geofence Ryuk Matrix Windows 10 spyware Checkpoint Tipline DPA CrowdStrike
 2018. április 09. 16:42

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (DHS) világszerte több, mint 290 000 hírforrás nyomon követését kívánja megvalósítani, egy olyan adatbázis létrehozásával (Media Intelligence and Benchmarking Platform), mely az újságírók, szerkesztők, bloggerek, valamint egyéb közösségi médiaszereplők adatait, és az általuk közzétett publikációkat gyűjti össze és kategorizálja, ezáltal beazonosíthatóvá válnak a médiát leginkább befolyásoló „véleményvezér” személyek.

Bővebben

Az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (DHS) világszerte több, mint 290 000 hírforrás nyomon követését kívánja megvalósítani, egy olyan adatbázis létrehozásával (Media Intelligence and Benchmarking Platform), mely az újságírók, szerkesztők, bloggerek, valamint egyéb közösségi médiaszereplők adatait, és az általuk közzétett publikációkat gyűjti össze és kategorizálja, ezáltal beazonosíthatóvá válnak a médiát leginkább befolyásoló „véleményvezér” személyek. A felhívásban a DHS közzétette a monitorozó rendszer megvalósítására vonatkozó követelményeket, melyre a vállalatok április 13-ig jelezhetik, amennyiben rendelkeznek a megfelelő képességgel. A követelmények szerint az adatbázisnak képesnek kell lennie a legtöbb médiumon keresztül terjesztett tartalom monitorozására. Annak ellenére, hogy az FBI már régóta figyelemmel kíséri az újságírókat, ilyen széles körű koordinált gyűjtésre eddig nem volt példa.

(www.gizmodo.com)
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb