Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
NCSC CrowdStrike bírság Super Micro Yanjun Xu Triton/TriSIS kiberbiztonság iOS kiberkémkedés MSS törvény Kína EternalBlue adatszivárgás MI Google Maps Pakisztán kiber egyezmény fenyegetés jelszavak Microsoft Új-Zéland Youtube dezinformáció Telebots Snapchat Gemalto Bundeswehr ESET incidensek
 február 16. 14:11

Jens Stoltenberg NATO főtitkár egy brüsszeli konferencián a NATO parancsnoki struktúrájának reformjáról nyilatkozott.

Bővebben

Jens Stoltenberg NATO főtitkár egy brüsszeli konferencián a NATO parancsnoki struktúrájának reformjáról nyilatkozott. A tervek között említésre került egy új összevont parancsnokság felállítása, amelynek feladata az Atlanti-óceán alatti transzkontinentális telekommunikációs kábelek védelme, emellett új szárazföldi parancsnokságok létrehozására is vannak törekvések, ám ezek pontos helyéről, valamint a létrehozás határidejéről még nem született döntés. Stoltenberg elmondta, a fejlesztések fontos részét képzi a kibervédelem is, mivel az európai szerverek elleni támadások jelentősen emelkedtek az elmúlt két év során, amiért egyes nemzetek Oroszországot tették felelőssé. A távlati cél az, hogy minden előrelátható szövetséges katonai küldetésnek vagy műveletnek legyen kiber vonatkozása is. Ezzel kapcsolatban máris döntés született egy új kiber műveleti központ létrehozásáról a szövetség brüsszeli főparancsnokságának (SHAPE) részeként.

nationalcybersecurity.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb