Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Nest Secure GitLab alkalmazás Brave Browser Foxit Reader EyeEm NCI Agency APT39 ZDNet kiberkémkedés UNACEV2.dll ASD Artsy 1Password CSU dezinformáció kémkedés nyílt forráskódú szoftver Adobe Reader Armor Games GitHub EDNS Darknet Angler Windows 10 Közel-Kelet felhőszolgáltatás Csehország ENISA brute force Zero-knowledge proof
 2018. február 16. 14:11

Jens Stoltenberg NATO főtitkár egy brüsszeli konferencián a NATO parancsnoki struktúrájának reformjáról nyilatkozott.

Bővebben

Jens Stoltenberg NATO főtitkár egy brüsszeli konferencián a NATO parancsnoki struktúrájának reformjáról nyilatkozott. A tervek között említésre került egy új összevont parancsnokság felállítása, amelynek feladata az Atlanti-óceán alatti transzkontinentális telekommunikációs kábelek védelme, emellett új szárazföldi parancsnokságok létrehozására is vannak törekvések, ám ezek pontos helyéről, valamint a létrehozás határidejéről még nem született döntés. Stoltenberg elmondta, a fejlesztések fontos részét képzi a kibervédelem is, mivel az európai szerverek elleni támadások jelentősen emelkedtek az elmúlt két év során, amiért egyes nemzetek Oroszországot tették felelőssé. A távlati cél az, hogy minden előrelátható szövetséges katonai küldetésnek vagy műveletnek legyen kiber vonatkozása is. Ezzel kapcsolatban máris döntés született egy új kiber műveleti központ létrehozásáról a szövetség brüsszeli főparancsnokságának (SHAPE) részeként.

nationalcybersecurity.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb