Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Air France Viber jelentés Google hirdetési azonosító javaslat Privacy International FreeRDP webRequest Facebook együttműködés internet szolgáltatók közösségi média RocketChat Huawei Népszámlálás NSA Apache Struts kibervédelmi szervezet Japán Gnosticplayers Brave Browser ProtonMail GfyCat ShareThis Oroszország GPS India sérülékenység vizsgálat Yahoo Together Domain
 2018. február 20. 13:41

Az amerikai szabványügyi hivatal egy új tervezetet (NISTIR 8200) adott közre, amely az IoT környezetek kiberbiztonsági aspektusait veszi számba a jövőbeli szabványok támogatásához.

Bővebben

Az amerikai szabványügyi hivatal egy új tervezetet (NISTIR 8200) adott közre, amely az IoT környezetek kiberbiztonsági aspektusait veszi számba a jövőbeli szabványok támogatásához. Ennek során például különböző funkcionális területeket határoztak meg úgy, mint: összeköttetésben álló eszközök, fogyasztói IoT, egészségügyi és orvosi eszközök, okos épületek, valamint okos gyártás, mely utóbbiba beletartoznak az ipari vezérlőrendszerek is. Úgy találták, hogy alapvetően kicsi a különbség ezek biztosítása és más típusú rendszerek között, habár a klasszikus 'CIA' követelményrendszerből (bizalmasság, sértetlenség, elérhetőség) az IoT eszközök számára az első számú szempont az elérhetőség biztosítása, hiszen például a rendszerek leállása a betegellátásban akár emberéleteket is követelhet. Drew Koenig a Magenic biztonsági kutatója szerint a legnagyobb veszélyt az IoT eszközök limitált frissítési lehetősége jelenti, illetve kritikaként azt is kiemelte, hogy nagy problémának tartja, hogy a NIST csupán ajánlásokat fogalmaz meg, valódi szabályozó erővel nem bír.

securityweek.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb