Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Turla IoT Google Cambridge Analytica internetes keresés Kanada BGP 3ve Sofacy BoringSSL SINET Emotet NIS e-szavazás Bloomberg Operation_Shaheen Spanyolország biztonsági esemény Anti-Botnet Guide Proximus British Airways Theodore Kramer közösségi média ESET Crysis/Dharma GCSB titkosítás jelentés kiber egyezmény vizsgálat
 április 16. 16:08

Hans-Georg Maassen, a német elhárítás (BfV) vezetője szerint aggasztó, hogy Kína igyekszik egyre több német technológiai vállalkozásban érdekeltséget szerezni.

Bővebben

Hans-Georg Maassen, a német elhárítás (BfV) vezetője szerint aggasztó, hogy Kína igyekszik egyre több német technológiai vállalkozásban érdekeltséget szerezni. Maassen szerint Németország nyitott a külföldi befektetésekkel szemben – beleértve Kínát is –, azonban a kulcsfontosságú technológiák védelmében intézkedéseket kell hozni, ugyanis ezek elvesztése az ország gazdaságára negatív hatással lesz. Biztonsági szempontból különösen kockázatosnak ítélte például az ipari robotok gyártásával foglalkozó KUKA vállalat 2016-os kínai felvásárlását, de ilyen, széles körben vitákat kiváltó esemény volt az is, amikor a múlt hónapban a Sate Grid Corporation of China megpróbált 20%-os részesedést szerezni az 50Hertz villamosenergia-szolgáltató vállalatban. Karl Wendling – a német gazdasági minisztérium (BMWi) egy magas rangú tisztviselője – szerint a kínai akvizíció az országban jelenleg 14 milliárd dollár értékű, ami a 2015-ös állapothoz képest (530 millió dollár) rendkívül nagyarányú növekedést jelent. Az Európai Unió német, francia és olasz nyomásra egy új szűrőmechanizmuson dolgozik, amellyel nagyobb ellenőrzést nyerhetnek a kritikus technológiák külföldi felvásárlása felett.

www.reuters.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb