Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Optimization Battery ESET SamSam tiltás Japán VeriPol blokklánc technológia Amnesty International e-Személyi EZECOM Mojeek EternalSilence Six4Three BoringSSL fenyegetés Accessibility CVSS 5G Trickbot tanulmány Transtelecom online propaganda WannaCry adatgyűjtés iPhone ICS Spanyolország Egyesült Királyság BearSSL NAT
 március 26. 16:25

A Nemzetközi Kereskedelmi titkár Dr. Liam Fox a mai nap folyamán (2018. március 26.) fogja kezdeményezni az Egyesült Királyság új Kiberbiztonsági Export startégiáját, az iparág szakértelmének növelése, valamint a védelmi képességek erősítése céljából.

Bővebben

A brit kormányzat egy új stratégiát mutatott be, melynek célja, hogy megkönnyítse az ország kiberbiztonsági cégei számára termékeik és szolgáltatásaik értékesítését a tengerentúlon. Liam Fox, a nemzetközi kereskedelemért felelős miniszter tárta fel a kormány új Kiberbiztonsági Export Stratégiáját, amely célként fogalmazza meg Nagy-Britannia és a NATO tagországok kibervédelmi képességének erősítését. A most ismertetett keretrendszer ami a Nemzeti Kiberbiztonsági Stratégia kiterjesztéseként fogható fel a szigetország mintegy 800 kiberbiztonsági vállalata számára újabb szerződéskötéseket szeretne kiharcolni és biztosítani a jelenleg jellemző 1,5 milliárdos éves összhozam további növelését a következő évek során. Fox azonban azt is hozzátette, hogy a koncepció a kereskedelmi és biztonsági érdekek mellett figyelembe veszi az emberi jogokat is.

www.computing.co.uk
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb