Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Irán Oroszország FreeRDP zsarolóvírus IoT stratégia Európai Unió javaslat ZDNet Cyberscoop kiberkémkedés JetStar PIT HauteLook DNS Operation Cloud Hopper Dubsmash Apache Struts NOYB NGO GHIDRA szabvány uBlock Origin Kína Fotolog kibervédelem EDNS KLM Instagram EU adatmegőrzés
 2018. január 11. 09:35

Az FBI nyomozói továbbra is nemtetszésüket fejezik ki az Apple, a telefonjai védelmével kapcsolatban tanúsított politikája miatt, a tech cég ugyanis igyekszik folyamatosan nehezíteni a tikosított adatokhoz való hozzáférésen, ami a nyomozóhatóság számára komoly gondokat okoz a bűnözők ellen folytatott vizsgálatok során.

Bővebben

Az FBI nyomozói továbbra is nemtetszésüket fejezik ki az Apple, a telefonjai védelmével kapcsolatban tanúsított politikája miatt, a tech cég ugyanis igyekszik folyamatosan nehezíteni a tikosított adatokhoz való hozzáférésen, ami a nyomozóhatóság számára komoly gondokat okoz a bűnözők ellen folytatott vizsgálatok során. Stephen Flatley, az FBI forensic szakértője egy kiberbiztonság témájú konferencián elmondta, úgy véli a cég "ördögi praktikákat" alkalmazva szándékosan igyekszik megnehezíteni a hatóságok munkáját. Eszerint 2017 során mintegy 7 750 készülékhez képtelenek voltak hozzáférni technikai akadályok miatt, annak ellenére, hogy arra törvényi felhatalmazással rendelkeztek. Ugyanakkor pozitívan nyilatkozott a Cellebrite cégről, amely olyan technológiákkal foglalkozik, amelyek lehetővé tehetik az iPhone-okba való bejutást.

arstechnica.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb