Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GnuTLS Dragonfly Nardello & Co. CSDE Signal MI HTTP 3 adathalászat Coinhive Swisscows Stuxnet 2.0 SOHO internetes keresés HTTP/QUIC Belgacom Supermicro bizalmas dokumentumok kiberkémkedés alkalmazás Trend Micro petíció blokklánc technológia e-ügyintézés Bloomberg ThousandEyes Cambridge Analytica Microsoft közösségi média Akamai Zitis
 január 11. 09:35

Az FBI nyomozói továbbra is nemtetszésüket fejezik ki az Apple, a telefonjai védelmével kapcsolatban tanúsított politikája miatt, a tech cég ugyanis igyekszik folyamatosan nehezíteni a tikosított adatokhoz való hozzáférésen, ami a nyomozóhatóság számára komoly gondokat okoz a bűnözők ellen folytatott vizsgálatok során.

Bővebben

Az FBI nyomozói továbbra is nemtetszésüket fejezik ki az Apple, a telefonjai védelmével kapcsolatban tanúsított politikája miatt, a tech cég ugyanis igyekszik folyamatosan nehezíteni a tikosított adatokhoz való hozzáférésen, ami a nyomozóhatóság számára komoly gondokat okoz a bűnözők ellen folytatott vizsgálatok során. Stephen Flatley, az FBI forensic szakértője egy kiberbiztonság témájú konferencián elmondta, úgy véli a cég "ördögi praktikákat" alkalmazva szándékosan igyekszik megnehezíteni a hatóságok munkáját. Eszerint 2017 során mintegy 7 750 készülékhez képtelenek voltak hozzáférni technikai akadályok miatt, annak ellenére, hogy arra törvényi felhatalmazással rendelkeztek. Ugyanakkor pozitívan nyilatkozott a Cellebrite cégről, amely olyan technológiákkal foglalkozik, amelyek lehetővé tehetik az iPhone-okba való bejutást.

arstechnica.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb