Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Startpage Facebook GDPR Kaspersky fenyegetés Zurich Qwant 5G OpenSSL rendelettervezet DAFTA Akamai Mojeek pénzintézetek meghallgatás Amazon s2n helyzetkép filter bubble kiberbiztosítás ZDNet NSS cenzúra adatszivárgás álhírek Franciaország kiberbiztonság petíció OpenSSH SMB online propaganda
 2018. március 19. 16:41

Az Egyesült Államok a múlt hét során szankciókat vezetett be orosz kémügynökségek és több, mint egy tucat személy ellen, a 2016-os amerikai elnökválasztást befolyásoló tevékenységek, valamint kibertámadások – köztük a NotPetya ransomware kampány – indításának vádjával.

Bővebben

Az Egyesült Államok a múlt hét során szankciókat vezetett be orosz kémügynökségek és több, mint egy tucat személy ellen, a 2016-os amerikai elnökválasztást befolyásoló tevékenységek, valamint kibertámadások – köztük a NotPetya ransomware kampány – indításának vádjával. Nem sokkal ezt követően az US-CERT frissítette az amerikai Belbiztonsági Minisztérium (DHS) és az FBI által kiadott korábbi figyelmeztetését, mely hivatalosan az orosz kormányzatot teszi felelőssé a 'Dragonfly' csoport (más néven Crouching Yeti/EnergeticBear) kritikus infrastruktúrák ellen intézett informatikai támadásaiért. A brit nemzeti kiberközpont (NCSC) a tavalyi év során szintén adott ki figyelmeztetést, miszerint ismeretlen hackerek energia szektorbeli dolgozók jelszavait próbálták megszerezni adathalász támadások útján. Az amerikai Cylance biztonsági cég által végzett vizsgálat ezzel kapcsolatban feltárta, hogy ezek a brit kritikus rendszerek elleni támadások mögött is a Dragonfly csoport állhat.

www.securityweek.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb