Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Google jelentés Belgium CDU nyomkövetés elleni védelem PIT MacBook Pro Iridium breakout speed Cobalt Strike bug bounty NSWEC Twitter APT32 Oroszország Microsoft DARPA IRC MyFitnessPal Franciaország Dubsmash BSI törvénymódosítási tervezet Brave Browser böngésző bővítmény DNS flag day brute force TLS ENISA NCI Agency
 2018. február 15. 11:31

Az Egyesült Királyság külügyminisztériuma közleményt adott ki, amelyben az orosz kormányt teszi felelőssé a 2017 júniusi 'NotPetya' zsarolóvírus támadás kampányért, mely elsősorban ukrán pénzügyi, energetikai és kormányzati célpontok ellen irányult, de más európai és orosz vállalatok számára is komoly károkat okozott.

Bővebben

Az Egyesült Királyság külügyminisztériuma közleményt adott ki, amelyben az orosz kormányt teszi felelőssé a 2017 júniusi 'NotPetya' zsarolóvírus támadás kampányért, mely elsősorban ukrán pénzügyi, energetikai és kormányzati célpontok ellen irányult, de más európai és orosz vállalatok számára is komoly károkat okozott. Az ukrán hírszerzés már jóval korábban élt a váddal, ám ez az első alkalom, hogy egy nyugati kormány hivatalos csatornán nyilvánít véleményt az üggyel kapcsolatban. Mindeközben a brit nemzeti kiberbiztonsági központ (NCSC) is jelezte, "majdnem biztosak" abban, hogy az orosz hadsereg állt a támadás mögött. A Washington Post egy korábbi publikációban, CIA-s forrásokra hivatkozva ennél még pontosabban fogalmaz, ebben ugyanis a GRU-t jelölik meg felelősként, ám ezzel kapcsolatban nem történt hivatalos megerősítés.

bleepingcomputer.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb