Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
zsarolóvírus kiberhadviselés Gnosticplayers Windows hálózati forgalom lehallgatása backdoor Medicall digitalizációs projekt etikai normák felhőszolgáltatás GDPR APT32 incidens SIEM RDP Roskomnadzor iOS EyeEm Dashlane Dubsmash DNS ENSZ biometrikus azonosítás Google ipari kémkedés EDNS ProtonMail Csehország biztonsági funkció BIS
 2018. április 16. 13:28

Elemzők szerint Oroszország előreláthatólag kibertámadást indít az Egyesült Királyság ellen, válaszul a múlt heti szíriai bombázásra.

Bővebben

Elemzők szerint Oroszország előreláthatólag kibertámadást indít az Egyesült Királyság ellen, válaszul a múlt heti szíriai bombázásra. Bár az orosz elnök korábban egy rakéta válaszcsapást irányozott elő az amerikai haderő ellen, szakértők szerint egy informatikai támadás sokkal valószínűbb. Egy ilyen online támadást vélhetően nagy volumenű online propaganda egészíthet ki, emellett számítanak a szigetországban végzett orosz hírszerzési tevékenység élénkülésére is. Mindezt a napokban Ciaran Martin, az NCSC vezetője is megerősítette, aki szerint egy kibertámadás lehetősége még soha nem volt ennél valóságosabb. Michael Clark, a RUSI (Royal United Services Institute) védelmi tanácsadó szervezet volt vezérigazgatója az elkövetkezendő 2-3 hetet tartja a legvalószínűbbnek a támadásra, amiről úgy véli, hogy „a teljes társadalomra hatással lehet”. A potenciális célpontok között említette az egészségügyi ellátórendszert, a szállítási szektort, vagy a légi közlekedésirányító rendszereket, mások az energia és a pénzügyi szektort tartják a leginkább veszélyeztetettnek.

www.mirror.co.uk
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb