Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Windows Egyesült Államok Patch Tuesday malvertising Resecurity ZDNet tiltás Bluetooth Vulncode-DB Dragos Stuxnet elemzés cenzúra Flame Neptune fenyegetés Szingapúr Creep Exploit Kit Bundestag MinLaw Android álhírek Franciaország európai parlamenti választások EU Hexion NVD biztonsági elemzés vizsgálat kiberműveletek
 2018. március 12. 11:55

Litvánia legnagyobb mobil szolgáltatója, a Latvijas Mobilais Telefons (LMT) nyilvános felhívásában arra bátorítja a kiber fegyverrel rendelkezőket, hogy indítsanak hálózati támadást a rendszereik, egészen pontosan annak egy virtualizált változata ellen.

Bővebben

Litvánia legnagyobb mobil szolgáltatója, a Latvijas Mobilais Telefons (LMT) nyilvános felhívásában arra bátorítja a kiberfegyverrel rendelkezőket, hogy indítsanak hálózati támadást a rendszereik, egészen pontosan annak egy virtualizált változata ellen. A Mobile Cyber Range elnevezésű virtuális gyakorlóteret már a NATO is használta kibergyakorlat során, most a mobil hálózatok védelmének tesztelése a cél. Az LMT a teljes mobil infrastruktúrát képes szimulálni a SIM kártyáig bezárólag, így a támadások pontosan olyan körülmények között tesztelhetők, mint a valóságban, anélkül, hogy azok bármiféle káros hatást gyakorolnának az előfizetőkre.
 

www.csoonline.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb