Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
terrorizmus NCSC Dream Market Opera közlemény kétfaktoros autentikáció adatbiztonság RAPEX biztonsági esemény API CTI Animoto együttműködés Google Air Europa dezinformáció breakout speed fenyegetés adatszivárgás SMAShiNG NIS MalwareHunterTeam helyzetkép Mondelez bírság Twitter online propaganda The Information stratégia jelentés
 2018. március 12. 11:55

Litvánia legnagyobb mobil szolgáltatója, a Latvijas Mobilais Telefons (LMT) nyilvános felhívásában arra bátorítja a kiber fegyverrel rendelkezőket, hogy indítsanak hálózati támadást a rendszereik, egészen pontosan annak egy virtualizált változata ellen.

Bővebben

Litvánia legnagyobb mobil szolgáltatója, a Latvijas Mobilais Telefons (LMT) nyilvános felhívásában arra bátorítja a kiberfegyverrel rendelkezőket, hogy indítsanak hálózati támadást a rendszereik, egészen pontosan annak egy virtualizált változata ellen. A Mobile Cyber Range elnevezésű virtuális gyakorlóteret már a NATO is használta kibergyakorlat során, most a mobil hálózatok védelmének tesztelése a cél. Az LMT a teljes mobil infrastruktúrát képes szimulálni a SIM kártyáig bezárólag, így a támadások pontosan olyan körülmények között tesztelhetők, mint a valóságban, anélkül, hogy azok bármiféle káros hatást gyakorolnának az előfizetőkre.
 

www.csoonline.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb