Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Apple útmutató Reddit Governikus Autent SDK RocketChat Cloudhopper Touch ID FLUSH+RELOAD Wired internetes keresők protokoll router alkalmazás MSP Kayak Pentagon BIS OpenSSL Dragonfly Theodore Kramer RSA RAND Apple Pay ProtonMail Privacy International Swisscows Adobe Thaiföld helyzetkép e-ügyintézés
 2018. március 27. 13:55

A Google tiltja a saját fejlesztésű alkalmazásaihoz való hozzáférést azon eszközökön, amelyek általuk nem tanúsított Android verziókat futtatnak, így az érintettek többek között a Google fiókjukba sem tudnak bejelentkezni.

Bővebben

A Google tiltja a saját fejlesztésű alkalmazásaihoz való hozzáférést azon eszközökön, amelyek általuk nem tanúsított Android verziókat futtatnak, így az érintettek többek között a Google fiókjukba sem tudnak bejelentkezni. A tech óriás tavaly vezette be az eszköztanúsítási rendszerét, melynek célja a Google alkalmazásokkal rendelkező Androidos eszközök megfelelő működésének biztosítása és a felhasználók védelme. A problémával szembesülő felhasználók számára javasolt felvenni a kapcsolatot a készülék gyártójával, ugyanakkor, ha az eszközön egy ún. egyedi (vagy más szóval „főzött”) ROM – azaz egy nem hivatalos, módosított Android verzió, mint például a Lineage OS – került telepítésre, úgy a Secure Android ID megadása mellett van lehetőség feliratkozni egy fehérlistára, amivel megkerülhető a korlátozás. Ezzel kapcsolatban azonban megjegyzendő, hogy egy felhasználó összesen 100 ilyen azonosítót regisztrálhat. A témával kapcsolatban hivatalos közlemény nem érhető el.

www.xda-developers.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb