Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Best Pack Exploit Kit malware ipari vezérlőrendszer eSurv Europol GOSSIPGIRL Motherboard RouterOS elemzés MikroTik Android WinRAR Toyota Twitter cURL botnet UC Browser Adobe Reader IoT helyadatok NATO DELFI VPN UAC Galois Neptune Iridium Telegram alkalmazás Cisco Talos
 2018. január 18. 10:31

21 szövetségi állam peres úton kívánja rávenni a Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (FCC) a netsemlegesség visszaállítására.

Bővebben

21 szövetségi állam peres úton kívánja rávenni a Szövetségi Kommunikációs Bizottságot (FCC) a netsemlegesség visszaállítására. "Az FCC döntésének eltörléséhez első lépésként egy felülvizsgálati kérelmet nyújtunk be, ami lehetővé teszi majd az államok legfőbb ügyészeinek, hogy fellebbezzenek." – nyilatkozta Washington állam legfőbb ügyésze, Bob Ferguson. Az FCC december 14-én határozott a netsemlegességet biztosító előírások felszámolásáról, amelyek addig garantálták, hogy az internetszolgáltatók nem priorizálhatják, blokkolhatják, vagy éppen gyorsíthatják a tartalomszolgáltatók és a felhasználók közti adatfolyamot. Az indítvány szerint a határozat több szövetségi törvénnyel is ellentétes, például az 1934-es kommunikációs törvény (Communications Act), Ferguson szerint emellett kárt okoz az ügyfeleknek és a kisebb cégeknek, valamint visszaveti az innovációt.

arstechnica.com
Kevesebb
 január 23. 12:30

A Let's Encrypt bejelentette, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs metódus támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt.

Bővebben

A Let's Encrypt közleményben tudatta, hogy 2019. február 13-tól megszűnteti a TLS-SNI-01 domain validációs eljárás támogatását, annak tavaly januárban felfedezett komoly sérülékenysége miatt, amely a támadók számára lehetővé teszi, hogy felhasználhassák a támadott website HTTPS tanúsítványait. A cég közleménye szerint ügyfeleik többsége már a javasolt alternatívákat használja (DNS-01, HTTP-01), azonban feltételezik, hogy még előfordulhatnak olyanok, akik nem tértek át ezekre  elük igyekeznek közvetlenül is felvenni a kapcsolatot. 

(theregister.co.uk)
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb