Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Linux adathalászat jelentés The Shadow Brokers Human Rights Watch NSS Six4Three Pikinis X-Agent Theodore Kramer internetes keresés kibertámadás DAFTA Pentagon útmutató AfD Adobe Eternal Red NotPetya Németország Oroszország NATO ESET Harold T. Martin III terrorizmus ENISA Discord Nardello & Co. dezinformáció Kaspersky
 2018. február 28. 10:02

Az izraeli Cellebrite – mely egyike a piacvezető digitális forensic-szolgáltatást nyújtó vállalatoknak – a hírek szerint olyan technológiát fejlesztett ki az elmúlt fél évben, amellyel közel az összes, jelenleg a piacon lévő iPhone-hoz képes hozzáférni, beleértve az eddigi csúcsmodell iPhone X-et is.

Bővebben

Az izraeli Cellebrite – mely egyike a piacvezető digitális forensic-szolgáltatást nyújtó vállalatoknak – a hírek szerint olyan technológiát fejlesztett ki az elmúlt fél évben, amellyel közel az összes, jelenleg a piacon lévő iPhone-hoz képes hozzáférni, beleértve az eddigi csúcsmodell iPhone X-et is. A vállalat az „Advanced Unlocking and Extraction Services” nevű szolgáltatásának részeként biztosít hozzáférést az Android mellett immár az iOS rendszerű készülékekhez is – az 5-ös verziótól a legfrissebb 11-esig bezárólag – bármely bűnüldöző hatóság vagy más jogi felhatalmazással bíró szerv számára, relatíve alacsony (1,500 dollár/eszköz) áron. Az alkalmazott eljárásról nem árultak el bővebb információt, a cég közleményében mindössze az szerepel, hogy ennek segítségével „meghatározható vagy kikapcsolható a PIN védelem, a képernyőzárolási minta vagy jelszó”. A cég ügyfelei között található az amerikai kormányzat és az FBI is, utóbbival már 2013-óta szerződéses kapcsolatban állnak és a hírek szerint már igénybe is vették a szóban forgó szolgáltatást. 

www.forbes.com
Kevesebb
 2018. augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb