Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
Amazon Pakisztán British Airways Sophos Pentagon Trend Micro WannaMine e-ügyintézés CNIIHM Google+ Kamerka Ausztrália Zitis Észak-Korea Kanada törvényjavaslat együttműködés titkosítás VeriPol rootkit routing hiba Solid Facebook CLIP OS Cyclane Ethernet implant választások Törökország Shodan Supermicro
 június 25. 12:30

Egy WannaCry témájú adathalász e-mail kampányról (WannaSpam) számolt be a SecurityAffairs hírportál, melynek során a magukat WannaCry-Hack-Teamnek nevező csoport arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy számítógépük megfertőződött a WannaCry zsarolóvírussal, azonban a fájlok törlése elkerülhető a váltságdíj megtérítésével.

Bővebben

Egy WannaCry témájú adathalász e-mail kampányról (WannaSpam) számolt be a SecurityAffairs hírportál, melynek során a magukat WannaCry-Hack-Teamnek nevező csoport arról próbálja meggyőzni az áldozatot, hogy számítógépük megfertőződött a WannaCry zsarolóvírussal, a fájlok törlése azonban elkerülhető a váltságdíj megtérítésével. Szakértők felhívják a figyelmet egy, a tárgy mezőben szereplő elírásra, amire felhasználói jelzések alapján lettek figyelmesek, és ami segíthet a spam kampány beazonosításában. Eszerint a támadók az angol „Attention” kifejezés helyett az „Attantion”-t használják. Akihez eljut a megtévesztő üzenet, nincs más dolga, mint figyelmen kívül hagyni azt és törölni az e-mailt. Információk szerint szerencsére egyelőre csak néhányan váltak áldozataivá a WannaSpam kampánynak.

(www.securityaffairs.co)
Kevesebb
Hasonló hírek