Nemzetközi IT biztonsági sajtószemle
Nemzetközi
IT biztonsági sajtószemle
Címkefelhő
GitHub Észak-Korea jelentés kritikus infrastruktúrák Dánia biztonsági esemény Cloudflare arcfelismerés kiber egyezmény törvényjavaslat szuperszámítógép TeslaCrypt Sednit hardverkulcs Trickbot Global Threat Index Ethernet implant titkosítás Signal illegális kriptovaluta bányászat Irán Németország automatizált szövegfeldolgozás Cyclane rootkit WLAN Australia Emotet Sudpresse Symantec
 április 12. 09:20

A CNBC hívta fel a Facebook figyelmét a CubeYou (CY) nevű szervezetre, akik a Cambridge Analytica-hoz hasonlóan szintén a Cambridge-i Egyetemmel közreműködve online kvízkérdések során gyűjthettek felhasználói adatokat, amelyeket azután harmadik félnek adtak át.

Bővebben

A CNBC hívta fel a Facebook figyelmét a CubeYou (CY) nevű szervezetre, akik a Cambridge Analytica-hoz hasonlóan szintén a Cambridge-i Egyetemmel közreműködve online kvízkérdések során gyűjthettek felhasználói adatokat, amelyeket azután harmadik félnek adtak át. Az amerikai hírcsatorna szerint, a többek között megtévesztő módon "tudományos, non-profit kutatásnak" címkézett kérdéssorok által nyert privát, személyazonosításra alkalmas információkat  (nevek, e-mail címek, telefonszámok, IP címek, mobil eszköz és böngésző azonosítók, stb.) reklámügynökségeknek adták el, amiket azután célzott reklám kampányok során hasznosíthattak. A Facebook, miután értesült a tevékenységről, jelezte, hogy további kivizsgálásig felfüggesztik a cég alkalmazásait és amennyiben ellenszegülnének a biztonsági auditnak, végleges kitiltással kell számolniuk.

www.cnbc.com
Kevesebb
 augusztus 08. 10:22

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry.

Bővebben

A Let's Encrypt bejelentette, hogy tanúsítványaikat immáron direkt módon elfogadja az összes nagy gyökértanúsító (root) szervezet, mint a Microsoft, a Google, az Apple, a Mozilla, az Oracle, és a Blackberry, ezeken keresztül pedig a nagyobb böngészők és operációs rendszerek is. A korábbi köztes elem, az IdenTrust kiiktatásra került, mivel ez magában hordozta annak az esélyét, hogy amennyiben az IdenTrust felé meggyengülne a bizalom ─ ami a közelmúltban például a Symantec esetében megtörtént ─ akkor az az összes Let's Encrypt tanúsítványt érintené. A cég közleménye szerint azonban egyes régebbi rendszerek nem kompatibilisek az új eljárással, és még legalább öt év kell ahhoz, hogy ezek kikopjanak a webes ökoszisztémából.

(www.bleepingcomputer.com)
Kevesebb